CP SANT CELONI: Ò. Sàez, Arrabal, Molés, J. Sàez, Gassó –equip inicial-, Paituví, Fernández, Flores, Noguera i Giró (p).

CP CONGRÉS: Palomo, Rodri, Calle, Espinosa, Calvo –equip inicial-, Serigó, Amorós, Del Valle i Montardit.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (9’) Gassó / 1-1 (19’) Amorós
SEGON TEMPS: 1-2 (37’) Montardit, de falta directa / 1-3 (43’) Amorós / 2-3 (48’) Molés, de falta directa.

ÀRBITRES: Masdeu i Moreno

TARGETES BLAVES: Serigó (CP Congrés)

FALTES: CP Sant Celoni: 16 // CP Congrés: 11

PÚBLIC: Uns 50 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El partit va començar amb deu minuts de retard sobre l’hora prevista.
- Abans del partit va sonar “Els Segadors”, himne nacional de Catalunya.

CRÒNICA:

El CP Congrés va fer valdre el “factor sorpresa” i es fa fer amb el títol de campió del Grup B de la Lliga Catalana de Veterans, al derrotar al teòric favorit, el CP Sant Celoni. El fet de jugar a casa, l’haver acabat com a líders de la classificació regular i l’haver guanyat al Congrès en els dos enfrontaments anteriors a la final, donaven als celonins una certa sensació d’avantatge, però els barcelonins, amb un joc constant i molt seriós va saber sobreposar-se d’un 0-1 en contra per arribar als darrers minuts amb un 1-3, que van saber defensar quan el Sant Celoni va reduir-ho al 2-3 que seria definitiu. La propera temporada els dos equips jugaran en el Grup A.

El Sant Celoni comença manant

Marc Palomo
Els primers minuts de partit van transcórrer amb molt de recel per part dels dos equips, de llarg, els que millor joc han practicat durant la temporada en el Grup B dels veterans. Mica en mica, ha estat el Sant Celoni el que s’ha anat fent amb les regnes, i aquí han arribat les primeres aproximacions a la porteria rival, però la ordenada defensa del Congrés amb un atent Marc Palomo sota els pals han sabut mantenir el perill a ratlla durant aquests primers compassos.

Als nou minuts el Sant Celoni va aconseguir inaugurar el marcador mitjançant Albert Gassó. L’1-0 va provocar la reacció del Congrés, que va mostrar els primers símptomes de perill davant la porteria d’Òscar Sàez, cosa que va animar el partit.

Reacció congressista

Noguera (69) falla una bona ocasió
Als 18 minuts, David Noguera va disposar d’una immillorable ocasió per marcar i incrementar l’avantatge del Sant Celoni, però va fallar tot sol davant del porter rival. I del possible 2-0 es va passar a l’1-1 en qüestió d’un minut, quan Marc Amorós agafava per sorpresa a Òscar Sàez i posava la primera pedra de la remuntada congressista.

Marc Amoros fa l'1-1

El tram final de la primera part va resultar força intens, ja que els dos equips trobaven vital el poder marxar amb avantatge al descans i van anar clarament en busca del gol. La gran actuació dels dos porters va evitar mals majors al seus conjunts i es va acabar per arribar a la mitja part amb un incert empat a 1, tot i que en el darrer minut Fermí Calle va desaprofitar una molt clara ocasió per decantar el marcador cap el costat del Congrés.

L’inici de la segona part va ser una prolongació del final de la primera, amb els dos equips buscant el gol sense donar-se treva i els dos porters demostrant el perquè han estat els menys golejats de la competició, allunyant brillantment totes les boles enverinades que arribaven a les seves porteries. Durant aquests compassos, el Congrés va tenir la seva més clara oportunitat amb un u contra u d´Òscar Espinosa davant del porter, i el Sant Celoni amb un xut de Jordi Sàez que va acabar estavellant-se en el ferro de la porteria.

Dos faltes directes que van ser decisives

Els dos equips van arribar aviat a les deu faltes, i la sort desigual en la execució dels respectius llançaments de falta directa va ser el punt d’inflexió del partit. El Sant Celoni va ser el primer en ser castigat i el Congrés no va desaprofitar la ocasió per, per fi, poder avançar-se en el marcador. Marc Montardit va ser qui va fer pujar l’1-2 amb una perfecta definició del llançament. Quedaven encara 13 emocionats minuts de partit.

Montardit fa l'1-2 de falta directa

Pocs minuts més tard va ser el Congrés qui va completar el seu primer cicle de faltes d’equip, donant al Sant Celoni la opció de tornar a igualar el resultat. Blai Arrabal va optar per picar la falta amb un xut directe, però no va poder superar Marc Palomo. Abans del llançament de la falta directa, el Sant Celoni va aprofitar per substituir al seu porter Òscar Sàez, que va deixar la pista en mig d’una afectuosa ovació per part del públic local, que li agraïa així el gran paper realitzat al llarg de la temporada. El seu lloc sota els pals va ser cobert per Jordi Giró.

El Congrés sentencia, aguanta i aixeca el títol
El salvar el primer escull per mantenir l’avantatge va donar ales al Congrés, que va trigar només dos minuts en fer l’1-3 que va deixar el partit molt a favor seu. El gol de Marc Amorós va deixar mig estabornit al Sant Celoni, que va trigar força minuts en refer-se, donant peu a que els congressistes es fessin amb el timó del joc.

El partit es va anar tornant cada cop més tosc, fruit de les preses i els nervis per part dels dos conjunts, cosa que va acabar per desembocar en la expulsió del jugador del Congrés Marc Serigó. Eudald Molés va transformar la falta directa en el 2-3 que va donar un punt d’emoció als dos minuts finals de partit. El Sant Celoni va intentar esgotar a la desesperada les seves darreres municions aferrat a la èpica, però l’únic que va poder aconseguir es tornar a carregar-se de faltes fins arribar a la quinzena. Marc Montardit va tornar a fer el llançament per part del Congrés quan quedava poc menys d’un minut pel final del temps, però aquest cop va fallar i el partit va acabar amb el 2-3 que va donar el títol de campió del Grup B de la Lliga de veterans al CP Congrés.

EL PROTAGONISTA

Marc Amorós. El davanter del Congrés va ser la referència en atac del seu equip durant el partit i un malson pels porters de Sant Celoni, que finalment no van poder impedir que profanés per dues vegades la seva porteria, la primera, amb el gol que obria el camí de la remuntada congressista, i la segona, amb l’1-3 que ja va resultar fatídic.