dimecres, 11 d’abril del 2012

Els juvenils, un equip potent de futur

Equip juvenil a la pista de les escoles la temporada 67/68

Equip juvenil a la pista de les escoles la temporada 67/68

L'equip juvenil de la temporada 67/68, dirigit i entrenat per Ton Vidal i Giró i per Agustí Blanch "Rius", continuava la seva brillant trajectòria entre els grans de l'hoquei. Aquella plantilla estava formada per Josep Mañé, Xavier Montejo, Artur Solé, Ramon Armajach (a dalt), Antoni Nicolau, Andreu Romeu (porter), Miquel Serrano (porter) i Eugeni Collado (a baix).

Equip juvenil de la temporada 66/67 amb l'entrenador "Rius"

L'equip juvenil seguia jugant davant dels partits del primer equip contra els mateixos rivals. Això feia que el campionat fos de gran nivell i amb els millors equips de Catalunya. L'afició també seguia en massa a l'equip juvenil, esperant també el partit de després.


No es coneixen tots els resultats d'aquella temporada de la categoria juvenil. Només sabem les onze primeres jornades de la primera volta. No obstant, si que coneixem la classificació definitiva d'aquell campionat, on el Club Patí Calafell va quedar en tercer lloc del grup A.


El Club Patí Calafell va ser el segon equip màxim realitzador i també el segon equip menys golejat, per darrera del Futbol Club Barcelona. Jugant vint-i-sis partits va encaixar tres derrotes, igual que els dos primers classificats, el Barça i el Reus Deportiu. Això demostrava el potencial d'aquell equip, d'on van sortir molts jugadors que van nodrir el primer equip en les temporades següents.

Una de les formacions clàssiques de l'equip juvenil a la pista de les escoles

Crònica de la revista Patin Hockey, número 5 del 21 de setembre de 1967

El gol de Nicolau donava un punt en el debut a la pista del Club Patí Vilanova. A l'alineació dels vilanovins hi figura Coll, que va ser jugador del Calafell anys més tard. En la crònica adjunta del Barça-Reus es veu el nom del porter Gasulla, del F.C. Barcelona, que també va defensar la porteria del Calafell un temps després.

Equip Juvenil del C.P. Calafell a la pista del C.P. Vilanova. Fotografia cedida per Xavier Montejo

Aquesta fotografía correspon al partit disputat a la capital del Garraf, en la primera jornada del campionat. Hi apareixen Rafel Solé, Josep Mañé, Xavier Montejo, l’entrenador “Rius” (a dalt), Ramon Armajach, Andreu Romeu (porter), Miquel Serrano (porter) i Eugeni Collado (a sota).

Equip Juvenil del C.P. Calafell a la pista del C.P. Vilanova. Fotografia cedida per Ramon Armajach

En aquesta altra fotografía hi veiem el cinc inicial d’aquell partit, format per Josep Mañé, Xavier Montejo (a dalt), Ramon Armajach, Andreu Romeu (porter) i Eugeni Collado (a sota). També observem que la pista de les antigues Casernes estaba mullada per la pluja.

Equip juvenil en un altre partit, cedida per Xavier Montejo

Una altra aliniació del juvenil del C.P. Calafell, amb Ramon Armajach, Xavier Montejo, Artur Solé, Josep Mañé (a dalt), Antoni Nicolau, Andreu Romeu (porter), Miquel Serrano (porter) i Eugeni Collado (a sota).

Foto i crònica de la revista Patin Hockey, números 5 i 9 del 21 de setembre i 19 d'octubre de 1967

Una victòria a la pista de l'Ateneu Agrícola Noia donava dos punts al Calafell en un nou partit fora de casa. Començava bé el campionat i els calafellencs ocupaven els primers llocs de la classificació.

Cròniques de la revista Patin Hockey, número 8 i 9 del 13 i 19 d'octubre de 1967

Una derrota davant del Reus Deportiu per la mínima, 2-1, aturava la bona ratxa del Calafell. Al Reus Deportiu hi jugava Boronat, que va ser jugador del Calafell durant una temporada, posteriorment. El partit el va començar guanyant el Calafell que, amb un gol de Nicolau, dominava al descans per 0-1.

A la pista de les escoles, el C.P. Calafell es va mostrar superior al C.D. Mataró, guanyant-lo per 3-0. Dos gols d'Armajach i un de Nicolau donaven els dos punts a l'equip local.

Cròniques de la revista Patin Hockey, número 11 i 12 del 3 i del 9 de novembre de 1967

La victòria a la pista del C.D. Vendrell per 2-4 demostrava el potencial de la pedrera calafellenca. El derbi el va dominar el Calafell amb una excel·lent actuació de Nicolau.

Equip juvenil amb l'entrenador "Rius"

La golejada a l'Arenys va ser possible amb una gran actuació del porter local, Andreu Romeu, i els gols de Nicolau, Armajach i Montejo. El Calafell continuava sense encaixar un sol gol a la seva pista de les escoles.

Partit de juvenils davant del C.P. Voltregà a la pista de les escoles

El 4-0 al C.P. Voltregà suposava mantenir la porteria imbatuda després de cinc partits jugats a casa. La bona feina defensiva i les actuacions de Romeu sota els pals ho van fer possible.

Fotografia del mateix partit amb el castell al fons, cedida per Xavier Montejo

Fotografia del partit de juvenils a la pista del C.T. Barcino, cedida per Joan Miracle

En aquesta fotografía veiem l’equip juvenil del C. P. Calafell, abans de disputar un partit a la pista del Club de Tennis Barcino. En la imatge, apareix l’equip, juntament amb un jove Joan Miracle, fill del delegat federatiu Salvador Miracle.

Fotografia del partit de juvenils a la pista del C.T. Barcino, cedida per Joan Miracle


Equip juvenil amb el xandall de color blau, cedida per Ramon Armajach

Els juvenils aprofitaven el material que deixava el primer equip, entre ell els xandalls blaus que tant caracteritzaven l'equip en els seus desplaçaments.

Fotografia d’un partit de l’equip juvenil, a la pista de les Escoles, cedida per Xavier Montejo

Fotografia d’un partit de l’equip juvenil, a la pista de les Escoles, cedida per Xavier Montejo 

En aquesta fotografía també veiem el castell de Calafell presidint els partits que disputaven els equips locals.

Fitxa federativa de Ramon Armajach i Vellvé

Ramon Armajach a la pista de les escoles

Ramon Armajach era un dels membres destacats d'aquell equip, un autèntic killer de l'àrea que donava moltes victòries al Calafell. Al fons, apareixen els lavabos i el bar de la pista de les escoles. La tanca de la pista era feta d'obra i el paviment de ciment.

Fitxa federativa d'Antoni Nicolau de la temporada 67/68, cedida per Anna Nicolau

Revers de la fitxa federativa d'Antoni Nicolau de la temporada 67/68, cedida per Anna Nicolau

Equip infantil del C.P. Calafell de la temporada 67/68

Aquell any també hi havia un equip infantil que veiem a la fotografia, a la pista del velòdrom del Club Deportiu Vendrell. A la fotografia hi apareixen Rafel Solé, Ernest Soler, Josep Solé, Joan Noya (a dalt), Josep Maria Palau, Miquel Serrano (porter) i Manuel Casado (a sota).

3 comentaris:

  1. m'agrada, m'agrada...m'on pare ha estat rebuscant i ha aconseguit un petit recull de fotografies.Quan tingui un buit us les faig arribar. Gràcies

    ResponElimina
  2. quina jovenalla!! merci Ramon, li envio al meu pare que segur que li fa il·lusió

    ResponElimina
  3. Gràcies Ramón!! Li ensenyaré al meu pare. Li farà il•lusió. Segur que guarda fotografies que et pot passar per al blog.

    ResponElimina