diumenge, 6 de gener del 2013

El XXV aniversari del Club Patí Calafell (dissabte)

Tots els equips de les diferents categories del Club Patí Calafell, a l'inici de temporada

Arribem a una data molt important pel nostre club, el seu XXV aniversari i la possibilitat de poder retre un merescut homenatge al fundador, Mossèn Jaume Tobella i Llobet, que va deixar una petjada molt gran i que, encara, és recordat avui dia i per sempre. També, els jugadors pioners artífex principals dels èxits esportius.


Ens vam posar en marxa i, recordo, el primer va ser localitzar a Mossèn Jaume. Després de diferents investigacions, vam saber que era el rector de la parròquia de Cabrils. I, fins allí, vam anar el president Josep Hugué i jo mateix. Ens va rebre molt amablement. Li vam exposar la nostra invitació i la va acceptar en el mateix moment, molt il·lusionat de retornar a un poble on s'havia guanyat l'apreci de tothom. El següent pas, va ser exposar la intenció de retrobar a tots els pioners, així com a les persones que havien treballat, en els diferents àmbits, pel nostre club. Hem de dir que, des del primer moment, vam comptar amb la inestimable col·laboració de les entitats locals i provincials que ja havien tingut un pes important en la construcció del nou pavelló. Tant el batlle de Calafell, Joan Ortoll i Tetas, com tota la Corporació municipal es van fer seva la celebració i entre tots es va aconseguir involucrar a la resta de la població.


Per commemorar l'efemèride es va fer un programa de mà, on quedaven reflexats tots els actes previstos per a celebrar el XXV aniversari del club. Una porteria, l'estic i la bola, juntament amb l'escut, protagonitzaven la portada que tenia la senyera com a fons. Tot i que la data de l'aniversari era el 1977, el club va esperar a fer els actes de cloenda a tenir el pavelló cobert.







El partit previst per diumenge al vespre es va disputar el dissabte. Als jugadors els va semblar més adequat jugar el dissabte per la tarda, després dels partits de veterans.


El 22 de juliol, el primer equip del Club Patí Calafell es va enfrontar al campió d'Holanda, l'Hollandia Roller Club, que havia participat a la Copa d'Europa, en diferents ocasions. La victòria va ser pels calafellencs, per 7-1.

El dia 15 d'agost, el Rollersport de Zurich va substituit l'equip francès de La Vendeenne. Després d'un partit molt disputat, la victòria es quedava a casa, per un ajustat 6-5.


En el programa es van incorporar actes que quedaven fora dels dos dies centrals del XXV aniversari, alguns d'ells es van canviar de data, a posteriori. La visita de la selecció nacional es va adaptar a l'agenda dels jugadors, en un dia entre setmana. El seleccionador nacional, Joan Sabaté, va ajudar molt a fer-ho possible. Aquest partit va ser el darrer dels actes del XXV aniversari.


El poeta calafellenc, Joan Nin, també va posar el seu granet de sorra al XXV aniversari del club, amb l'elaboració d'un poema per l'ocasió.


Ja es tenia el pavelló cobert, tot i que encara mancava molt per acabar-lo, una il·lusió llargament esperada pels aficionats. Els actes del XXV aniversari es van fer en dos dies. El dissabte 10 de juny, dedicat a tots els equips de base i els jugadors veterans que, en diferents etapes, van defensar els nostres colors.


La pista es va omplir per veure els partits de veterans que es van jugar dissabte per la tarda. Els aficionats del Poble, la Platja i Segur van ocupar la totalitat de la graderia del nou pavelló. L'aspecte era el de les grans ocasions.


Tornar a veure els pioners vestits de jugadors, amb els patins posats, va ser molt entranyable i a més d'un li van saltar les llàgrimes d'enyorança. A la fotografia hi veiem Joan Jané "Pau xic", Joan Montejo, Lluís Domingo, Marcel Miró "Vadoret", Ramon Gibert "Serenet" (a dalt), Josep Maria Santacana, Juan Fernández, Josep Maria Papiol "Angelet" i Joan Papiol "Rovelló" (a sota). Tot l'equip complert dels pioners del Club Patí Calafell. Juntament, amb el seu entrenador, Àlvar Vidal, no es van voler perdre l'ocasió de tornar a patinar damunt la pista.


L'equip que es va enfrontar als pioners va ser el format per altres jugadors com Emiliano Garcia "Polo II", Eladi Bergadà, Magí Suau (a dalt), Francesc Nart, Fernando Romeu i Leopoldo Garcia "Polo I" (a sota). Gairebé tots, exjugadors del Club Patí Calafell.


A la graderia, esperaven el seu torn els exjugadors veterans, asseguts a la primera fila, Agustí Blanch "Rius", el delegat Rosend Mercadé, el porter Manel Mir, Joaquim Massana, el porter Joaquim Palanques, Frederic Sevé i el batlle de Calafell, Joan Ortoll.


Els dos equips veterans van oferir un bon espectacle i van fer vibrar els aficionats amb la seva actuació.


El porter local, Josep Maria Papiol "Angelet" tornava a posar-se la indumentària de porter sota els pals. Com es veu, la porteria era molt més gran que aquelles en les que ell jugava en la seva època.


Marcel Miró, l'àrbitre Torné i Eladi Bergadà van fer-se la foto de rigor, després del sorteig de camp inicial. Miró i Bargadà van fer de capitans dels dos equips que van jugar en primer lloc.


Els pioners van immortalitzar el fet d'estar tots junts sobre la pista, cosa que mai havien pogut fer abans. No existia cap fotografia on apareguessin tots els components del primer equip que va tenir el club.


Al final del partit, tots suats, van fer-se una foto conjunta amb l'equip de vermell, on hi havien altres jugadors amb qui havien compartit vestidor.


En un altre partit hi van participar els veterans del C. P. Calafell, amb Joan Montejo, Ramon Gibert, Joan Papiol, Marcel Miró (a dalt), Joaquim Palanques, Francesc Nart i Joan Rovira (a sota). En aquest equip hi faltava en Josep Lorente per configurar la plantilla que va guanyar el Campionat d'Espanya, a Bilbao, l'any 1964.


Es van enfrontar a l'equip vermell, que jugava amb Emiliano Garcia "Polo II", Agustí Blanch "Rius", Carles Baldomà, Antoni Torralba (a dalt), Joan Farré, Manel Mir i Joaquim Massana (a sota). Quants bons records i quins grans jugadors!


Joan Papiol "Rovelló", Joaquim Palanques i Francesc Nart recordant vells temps. Els tres eren components de l'equip Campió de Catalunya i d'Espanya, l'any 1964.


Abans del partit, els jugadors van saludar l'afició del pavelló, com en un partit oficial.


Un altre combinat de veterans el van formar exjugadors que es van sumar a la festa i van disputar partits molt interessants, entre ells. Hi veiem Francisco Casado, Artur Solé, Ramon Farré (a dalt), Frederic Sevé, Miquel Serrano i Josep Solé (a sota).


Un altre equip de veterans format per exjugadors com Tomàs Sentís, Josep Vives, Rafel Solé (a dalt), Emiliano Garcia "Polo II", Jaume Miró i Josep Maria Figueras (a sota).

Tomàs Sentís, amb els seus fills Karina I Josep, en els partits del XXV aniversari del club, cedida per Jordi Sicart

Tomàs Sentis va immortalitzar l'efemèride amb els seus fills, Karina i Josep.


L'equip del Pla de Santa Maria es va sumar als actes de celebració del XXV aniversari, amb l'aportació de la seva primera plantilla que es va enfrontar al Sub-23 del Club Patí Calafell. Entre ells, hi veiem Andreu Vergés, el segon per l'esquerra (a sota). El porter del Pla era el conegut Mateu Montserrat.


Una selecció de jugadors de la Divisió d'Honor, dirigida pel tècnic "Cisco" Prats, es va enfrontar a la primera plantilla del Club Patí Calafell. Hi havia els jugadors Plàcid Alegret, Barrio, "Quico" Alabart (a dalt), Ferrer, el porter Llonch i Guimerà (a sota).


L'excel·lent partit va acabar en victòria del combinat per 4-6, oferint un espectacle de primer nivell. L'àrbitre del partit va ser el senyor Albert Calduch, de la Federació Territorial de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada