dimecres, 1 de maig del 2013

La nostra participació en les II 24 hores de Malgrat

Pel què fa a la participació dels veterans del Vallès Calafell CP en les II 24 hores de veterans de Malgrat, cal destacar la recuperació de l'esperit guanyador que ja havíem perdut en aquesta temporada. Amb tres victòries, un empat i una sola derrota, la imatge i les bones sensacions es van recuperar. Al final del torneig, la valoració de l'equip era positiva. En el partit pel tercer lloc, davant el CP Sant Celoni A (cinquè classificat de la lliga A, actualment), el resultat va ser d'empat i amb un equip molt minvat per lesions i esgotament, amb un sol canvi, es va plantar cara a un equip fort de la lliga A. Tot i perdre en els penals el tercer lloc, la sensació va ser molt favorable i positiva.

Fistros 1 - Vallès Calafell CP 6

Era el primer partit que disputava el Vallès Calafell CP en el torneig i calia començar amb bon peu i bones sensacions. No va ser un partit sensacional, però, amb ofici i seriositat, amb respecte per un rival desconegut i pel porter (el del Mollet HC), els calafellencs van saber endur-se la victòria i recuperar les sensacions de guanyar un partit, novament, després de molts mesos. El partit el va jugar Josep Maria Hernàndez (porter), Miguel Ángel Perín, Javi Luna, Josep Rion, Jordi Cañellas i Ramon Ferré.

La primera part començava amb un gol de Javi Luna, després d'uns minuts de tempteig entre els dos equips. El gol donava serenitat als calafellencs. Uns minuts més tard, era Josep Rion qui posava el 0-2. Però, poc abans del descans, el conjunt dels Fistros escurçava distàncies, 1-2.

En el segon temps, un inspirat Josep Rion, amb quatre gols més, donava la victòria definitiva al conjunt calafellenc, per 1-6. Els de taronja demostraven ser molt més equip i superiors en qualitat tècnica i de conjunt que els Fistros, amb menys ritme de competició i menys competitivitat.

D'aquesta manera, el Vallès Calafell CP sumava la primera victòria i els primers tres punts en la classificació. Tot i complir amb l'expedient, el primer partit va servir per a perdre la por a guanyar, ja que feia mesos que no sentíem aquesta sensació i, això, va ser el més positiu del partit.

Vallès Calafell CP 4 - CH Mataró 0

En el segon partit, davant el C.H. Mataró, un rival històric de mal record pels calafellencs, però a qui havien ja derrotat l'any passat per 3-5 en la primera edició del torneig de Malgrat, calia mantenir la millora progressiva del primer partit i no donar lloc a la sorpresa. Amb molta mentalització i control del partit, el Vallès Calafell CP va derrotar al Mataró per 4-0. Per aquest partit, vam poder comptar amb Epi i Joan Tutusaus.

En el primer temps, Epi avançava en el marcador al Vallès Calafell CP, 1-0. Amb aquest resultat acabava la primera part. Amb control i domini del joc per part del Vallès Calafell CP, els pals van evitar un resultat més ampli.

En la segona part, Javi Luna feia el 2-0 i el Vallès Calafell CP decidia apretar un xic més l'accel·lerador. El tercer gol va ser marcat per Epi i el 4-0 definitiu, també, per Epi, a pocs segons del final del partit. Els calafellencs continuaven amb una nova victòria, amb sis punts, amb opcions d'aconseguir el primer lloc del grup.

CP Malgrat 7 - Vallès Calafell CP 3

Arribava l'hora de la veritat, la una de la matinada, en el partit davant l'equip amfitrió del CP Malgrat, líder destacat de la lliga B. Des del començament del partit, els locals van marcar un fort ritme i es van posar 2-0 per davant. El Vallès Calafell, mitjançant Javi Luna, va escurçar distàncies i el partit es va endurir. El Malgrat continuava, marcant dos gols més i Epi escurçava distàncies, fent el 4-2. En l'últim minut de la primera part, el CP Malgrat va saber aprofitar un contracop i una badada defensiva, marcant el 5-2 que semblava definitiu. Miguel Ángel Perín ja no va jugar cap partit més del torneig.

S'havia arribat al descans amb 8 faltes pel Malgrat i 6 pel Vallès Calafell CP. L'àrbitre havia xiulat un penal a favor dels calafellencs i, després, es va desdir. La sensació de perjudici pels calafellencs era molt alta i, fins i tot, vam estar a punt d'abandonar el partit, després que en el descans ens recriminessin algunes accions de duresa, en resposta al joc dur de l'equip rival. Els dos equips volien guanyar i emportar-se el primer lloc del grup, però l'àrbitre (no professional) afavoria els interessos locals.

En la represa, el Vallès Calafell CP feia el 5-3, mitjançant Jordi Cañellas, després de rematar una jugada amb xut al pal de Javi Luna. Dos pals més a favor del Calafell van impedir que s'igualés el partit. Una falta directa dubtosa, xiulada per l'àrbitre, suposava el 6-3. A poc del final, amb un Vallès Calafell CP llençat a l'atac, el CP Malgrat feia el 7-3 definitiu i s'enduïa el pas a la final del torneig.

HC Alcañiz 2 - Vallès Calafell CP 4

Després de dormir quatre hores, el Vallès Calafell CP s'enfrontava amb l'HC Alcañiz, a les nou del matí. Els calafellencs havien esmorzat poc abans del partit i havien de jugar un partit amb molt de cap, ja que només hi havia un canvi i quedaven dos partits per disputar. Pels calafellencs van jugar Josep Maria Hernàndez, Epi, "Canyi", Luna, Rion i Ferré. El partit amb l'Alcañiz va ser força anivellat, però el major ofici calafellenc va fer que s'imposés la llògica i, al descans, els verd-i-blancs dominessin per 1-2. Al final del partit, 2-4. Els gols calafellencs van ser marcats per Luna (2), Epi i "Canyi". Amb aquests tres punts, els calafellencs es garantien la segona plaça del grup i disputar, així, el partit pel tercer i quart lloc.

CP Sant Celoni 5 - Vallès Calafell CP 5

El partit que havia de decidir el tercer lloc va ser d'allò més igualat. El Vallès Calafell CP, amb el porter Josep Maria Hernàndez lesionat i amb "Canyi" molt minvat físicament, va arrencar el partit amb el porter del CP Cubelles (el "Ferritxe") sota els pals. Molt justets de forces, el Vallès Calafell CP va començar el partit rebent tres gols en contra, davant d'un Sant Celoni molt més sencer físicament. El darrer d'ells, amb un xic de fortuna, després d'un rebuig del propi porter que va tocar el patí d'un jugador del Sant Celoni i va entrar dins la porteria.

No obstant, el Vallès Calafell CP va escurçar distàncies, 3-1, mitjançant Javi Luna. Això va animar els jugadors calafellencs i, minuts més tard, Epi feia el 3-2. Abans del descans, en una jugada afortunada, Javi Luna aconseguia l'empat a tres. Amb aquest marcador i amb molt bones sensacions, s'arribava al descans.

En la respresa, només començar el segon temps, Josep Rion bombejava una bola a l'àrea i, amb molta fortuna, es colava entre les defenses del porter del Sant Celoni, fent el 3-4. El Vallès Calafell CP havia fet el més difícil.

Però, un Sant Celoni més sencer físicament va posar una marxa més i va aconseguir l'empat a quatre. Amb l'equip molt tocat físicament i amb un "Canyi" que no volia disputar més minuts per diverses lesions, el Vallès Calafell CP veia com es carregaven els adductors de Ramon Ferré i, en la mateixa jugada, el CP Sant Celoni aprofitava per a fer el 5-4, amb un gol des de, gairebé, la cantonada inferior de l'àrea, per l'escaire.

La bona actuació del porter cubellenc i la seriositat defensiva, ja amb "Canyi" a la pista per la forçada substitució de Ramon Ferré, el Vallès Calafell CP recuperava forces d'allà on no n'hi havia per a fer el definitiu empat a cinc.

Els dos conjunts van tenir ocasions per a desfer l'empat, abans del final del partit, però el marcador no es va moure. Novament, tres xuts al pal dels calafellencs podrien haver canviat el signe del partit. Però la mala sort tornava a aparèixer, tot i que aquest cop no va ser amb derrota.

A la tanda de faltes directes, el Vallès Calafell CP s'avançava 0-1, amb gol de Rion. Però els jugadors del CP Sant Celoni van ser capaços de marcar els dos últims llençaments i van remuntar la tanda. El 2-1 donava el tercer lloc al CP Sant Celoni. La bona imatge i el bon paper davant el cinquè classificat de la lliga A donen moltes esperances al Vallès Calafell CP, conscient que cal un miracle per a sortir del darrer lloc de la classificació en el campionat.

Acabo amb les dades que ens ha passat el nostre company Francesc, del blog A kops d'stick:

J.M. Hernàndez: 12 gols encaixats
Albert Rovirosa: 5 gols encaixats

Luna: 9 gols (1+1+2+2+3)
Rion: 6 gols (5+0+0+0+1)
Espinosa: 6 gols (nj+3+1+1+1)
Canyellas: 1 gol (0+0+0+1+0)

Només discrepem en un gol que li han donat a Javi Luna, però que va acabar rematant el "Canyi" en el partit davant el CP Malgrat.