dijous, 26 de setembre del 2013

Any de transició a la base del club

Aliniació del C.P. Calafell formada per Joaquim Baldrís, Jordi Sicart, Josep Montejo, Rafel Weiler, Anacleto Ávila, Jaume Ortoll, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), l'auxiliar Vicente Weiler, Jaume Gener, Xavi Montserrat, Jordi Alari, Juan Manuel Espinosa i Joan Carbó (a sota)

El 25 de setembre de 1983 es va disputar el III Torneig d'hoquei Ciutat d'Igualada de la categoria Juvenil. El C.P. Calafell hi va participar amb l'equip de la temporada anterior, ja que les normes del torneig així ho dèien.

L'expedició calafellenca, abans d'iniciar el torneig d'Igualada

L'expedició calafellenca va ser la formada per l'entrenador Ramon Ferré, el delegat Lluís Aparicio, Anacleto Ávila, Rafel Weiler, Jaume Ortoll, Josep Montejo, Joaquim Baldrís, l'auxiliar Vicente Weiler (a dalt), Josep Pallarès, Isaac Espiña, Jaume Gener, Juan Manuel Espinosa, Jordi Alari i Xavi Montserrat (a sota).


En la seva primera participació, el Juvenil del C.P. Calafell va vèncer a l'Igualada H.C. (3-1), al C.P. Vilafranca (4-3), al F.C. Barcelona (2-1) i al Maristes de Sants (5-3). Amb aquestes victòries, va assolir el títol de campió. En el darrer partit, van ser derrotats pel C.P. Mollet (2-5).


En el partit davant el F.C. Barcelona, cal destacar el joc de l'equip. Però, especialment, el jugador Jaume Ortoll que va decantar el partit a favor dels calafellencs, en un llençament de penal que va enganyar el porter del Barça. El jugador Calatayud va fer una entrada molt dura a Jaume Ortoll que va provocar l'enuig del jugador calafellenc, fet que el va esperonar a carregar-se l'equip a l'esquena i portant-lo a la victòria en el torneig.




El F.C. Barcelona havia guanyat les dues edicions anteriors del torneig. En aquesta, comptava amb la participació de Joan Carles (que ja jugava en el sub-23 blaugrana). El C.P. Calafell va trencar la ratxa dels blaugranes, demostrant una gran qualitat i poder estar al nivell dels millors equips de la categoria.

El C.P. Calafell es proclamava campió del Torneig d'Igualada


En la temporada 1983/84, però, hi van haver dos equips en la categoria Juvenil. El Juvenil "B" estava format per Ramon Jornet, Matias Perín, Jordi Hill, Òscar De la Cruz, Joan Carbó, José Antonio Morató, Joan Tutusaus i Joan Urpí. També hi jugaven Pere Solé i altres jugadors de l'equip Infantil. L'entrenador era en Miquel Serrano. La plantilla del Juvenil "A" estava formada per Juan Manuel Espinosa, Isaac Espiña, Josep Montejo, Anacleto Ávila, Jordi Alari, Xavi Montserrat i Enric Fontanillas. L'entrenador era en Ramon Ferré.


En el Campionat Provincial de la temporada 1983/84, el Juvenil "A" va ser subcampió. Va disputar vint-i-vuit partits, amb vin-i-cinc victòries i dos empats. Va ser l'equip més golejador (237 gols a favor) i el menys golejat (73 gols en contra). El Juvenil "B" va quedar en onzena posició, amb vuit victòries i dos empats.

Aliniació de l'equip Juvenil "A" del C.P. Calafell, format per Juan Manuel Espinosa, Isaac Espiña, Josep Montejo, Anacleto Ávila, l'entrenador Miquel Serrano (a dalt), Jordi Alari, Xavi Montserrat i Enric Fontanillas (a sota)

Aliniació de l'equip Juvenil "B" del C.P. Calafell, formada per Ramon Jornet, Matias Perín, Jordi Hill, l'entrenador Miquel Serrano (a dalt), Òscar De la Cruz, Joan Carbó, Joan Tutusaus i Joan Urpí (a sota)

En la categoria Juvenil es va disputar la Copa Excel·lentíssima Diputació. Els grups van ser els següents:

Grup A: C.P. Cambrils, Casal L'Espluga, J.E. Flix i C.P. Pla de Santa Maria.
Grup B: C.P. Vilaseca, C.E. Vendrell i C.P. Calafell "B".
Grup C: Reus Deportiu, C.P. Dertusa i C.N. Reus "Ploms".
Grup D: Ploms H.C., C.B. Valls, C.H. Montblanc i C.P. Calafell "A".

I els resultats van ser els següents:


El Juvenil "B" va disputar quatre partits, amb una victòria i tres derrotes. El Juvenil "A" es va proclamar campió, després de guanyar tots els partits. La final la van disputar a Reus, davant el C.P. Cambrils. El C.P. Calafell va vèncer per 8 a 4.


En el Campionat Provincial, va destacar Juan Manuel Espinosa "Epi" que va marcar noranta-vuit gols. En la Copa Diputació en va fer vint-i-un. En el Juvenil "B", cal destacar els trenta gols de Jordi Hill, en el Campionat Provincial.

Aliniació de l'equip Juvenil "B", formada per l'entrenador Miquel Serrano, José Antonio Morató, Benjamí Peña, Òscar De la Cruz, Josep Portillo, Isaac Espiña, Joan Urpí (a dalt), Joan Tutusaus, Enric Fontanillas, Jaume Urpí i Jordi Hill (a sota)


El C.P. Calafell de la categoria Juvenil repetia participació en el XI Torneig de l'Amistat que organitzava l'Ateneu Agrícola Noia, de Sant Sadurní d'Anoia. Els jugadors que hi van participar van ser Jordi Alari, Josep Montejo, Anacleto Ávila, Juan Manuel Espinosa, Xavi Montserrat, Isaac Espiña, Joaquim Baldrís i els infantils Jordi Hill, Ramon Jornet i Joan Carbó.


Els equips participants van ser F.C. Barcelona, Combinat Nacional Espanyol, Hospitalet H.C., C.P. Sant Josep (Badalona), U.E. Laietà, C.P. Mollet, A. Forte dei Marmi, U.S.S. La Vendée, C.P. Vic, C.P. Vilafranca, Gramanet H.P., U.E. La Garriga, U.E. Claret, A.A. Noia "A", A.A. Noia "B" i C.P. Calafell.







Equip Juvenil del C.P. Calafell, format per Juan Manuel Espinosa, Isaac Espiña, Josep Montejo, Anacleto Ávila, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), Jordi Hill, Joan Carbó, Ramon Jornet, Jordi Alari i Xavi Montserrat (a sota)

Àrbitres que van xiular el XI Torneig de l'Amistat




El primer partit va ser davant l'Hospitalet H.C. i va acabar amb victòria calafellenca per 1 a 0. El partit davant el C.E. Laietà no va ser gravat, però va acabar en victòria pel Calafell, per 3 a 1. El segon partit del vídeo és de la derrota amb el Gramanet H.P. per 2 a 1. El tercer partit és davant l'U.S.S. La Vendée (França) va acabar 4 a 1 a favor dels calafellencs. El següent partit, davant l'U.E. La Garriga es va perdre per 5 a 0. El darrer partit del vídeo és davant el C.P. Mollet i va acabar amb victòria vallesana per 5 a 2.


El partit davant el C.P. Mollet continúa en aquest vídeo i, tot seguit, el darrer partit de la fase de grups, davant l'A.A. Noia "B" que va acabar amb empat a zero gols.


En aquest vídeo podem veure els partits de la fase de Playoffs, davant el C.P. Vic, amb victòria osonenca per 1 a 4, davant el Gramanet H.P., amb victòria per 0 a 3 i davant el A.A. Noia "A", que va acabar amb derrota per 4 a 1.


En aquest vídeo podem veure el partit davant l'A.A. Noia "A" i el partit sencer davant l'A. Forte dei Marmi que va acabar amb empat a un gol i victòria calafellenca als penals. També hi ha uns minuts de la final que van disputar l'Hospitalet H.C. i la Selecció Nacional Espanyola, que va acabar amb un ajustat 6-5 a favor del combinat.



La selecció estava formada per Yáñez (porter del Dominicos), Gelasio (Liceo), Treserres (Tordera), Joan Carles (Barcelona), “Willy” Duarte (Dominicos), Roque (Voltregà), Benigno (Cibeles), Alejandro Avecilla (Dominicos), Benito (Vic), Àlex Ferrer (Vilanova) i Viñas (Voltregà).



El torneig de l'Amistat va concloure amb un festival de Patinatge Artístic i la desfilada dels equips. Conegut pels nombrosos premis (petites ampolles de cava) que es donaven durant el torneig i els partits, entre aficionats i jugadors, el torneig de Sant Sadurní tenia una llarga i copiosa entrega de premis. El Juvenil del C.P. Calafell va quedar en onzena posició del torneig.



En la categoria Infantil, el C.P. Calafell disposava de dos equips. L'Infantil "A" estava format per Miguel Ángel Vivas, Joan Papiol, Pere Solé, Jacob Balaguer i Jaume Juncosa. Aquests jugadors eren acompanyats per alguns dels components de l'equip Aleví. L'Infantil "B" estava format per Enric Fontanillas, Josep Portillo, Joaquín Cachinero, Benjamí Peña, Manuel Casado, Marc Mata i Jaume Urpí. El separar els jugadors d'aquesta manera en dos equips va ser bo de cara a disputar més minuts en el campionat i millorar tècnicament.


En el Campionat Provincial, l'Infantil "A" va quedar en quarta posició, guanyant catorze partits i empatant-ne dos. No va jugar el partit davant el C.P. La Riera. Van marcar cent trenta gols i en van rebre noranta-cinc. L'Infantil "B" va quedar vuitè en el Campionat provincial, disputant vint-i-quatre partits, amb set victòries i sis empats.

En la categoria Infantil es va jugar la Copa Excel·lentíssima Diputació. Els grups van ser els següents:

Grup A: C.P. Cambrils, Casal L'Espluga, J.E. Flix i C.P. Pla de Santa Maria.
Grup B: C.P. Vilaseca, C.E. Vendrell i C.P. Calafell "A".
Grup C: Reus Deportiu, C.N. Reus "Ploms", C.P. La Riera i C.E. Vendrell "B".
Grup D: C.P. Torredembarra, C.H. Montblanc i C.P. Calafell "B".

Els resultats van ser aquests:


L'Infantil "A" va disputar quatre partits, amb una victòria i tres derrotes. L'Infantil "B" va guanyar els quatre partits de classificació i va disputar les semifinals. Va perdre, a l'anada, davant el Reus Deportiu, per 5 a 3. Però, guanyant, a la tornada, per 5 a 4. Per un gol no es va classificar per a la final.


Cal destacar que el maxim golejador de l'Infantil "A" va ser l'aleví Jaume Solé, amb cinquanta gols en el Campionat Provincial i nou gols en la Copa Diputació. En Josep Portillo va ser el màxim golejador del Juvenil "B", amb quaranta-un gols.

L'equip Infantil "B" del C.P. Calafell, format per Joaquín Cachinero, Benjamí Peña, Josep Portillo, l'entrenador Miquel Serrano (a dalt), Jaume Urpí, Marc Mata, Enric Fontanillas i Manuel Casado (a sota)


En la categoria Aleví, el C.P. Calafell va disposar d'un sol equip. Estava format per Andrés Olaya, Joan Rovira, Jaume Solé, Jordi Solé, Xavi Solé, Manuel Carrasco, Juan Luís Mudarra i Javier Santander.


L'equip va disputar vint-i-dos partits i va quedar en tercera posició, aconseguint quinze victòries i tres empats, en el Campionat Provincial. Va disputar la Copa Excel·lentíssima Diputació. Els grups van ser els següents:

Grup A: C.P. Cambrils, Casal L'Espluga, J.E. Flix i C.P. Pla de Santa Maria.
Grup B: C.P. Vilaseca, C.E. Vendrell i C.P. Calafell.
Grup C: Reus Deportiu, C.P. Dertusa i C.N. Reus "Ploms".
Grup D: Ploms H.C. i C.P. Torredembarra.

I els resultats van ser aquests:


L'Aleví va disputar quatre partits, amb dues victòries i un empat. No es va classificar per a les semifinals.


El màxim golejador va ser Jaume Solé, amb quaranta-nou gols, en el Campionat Provincial. Curiosment, en va fer un menys que en la categoria superior (Infantil), on n'havia fet cianquanta.

Els dos equips benjamins del C.P. Calafell, asseguts a les escales de la font de la Plaça de Catalunya

En la categoria Benjamí, el C.P. Calafell tenia dos equips. El Benjamí "A" estava format per Òscar Nieto, Nicolàs Pastor, Kay Vidal, Gregorio Ponce, Javier Mudarra, Juan Luís Cachinero, Daniel Espinosa, José Manuel Trinidad, "Pitu" Olaya i Javier Peribáñez. El Benjamí "B" estava format per Joan Romeu, Òscar Vidal, Eugeni Collado, José Antonio Espinosa, Ramon Ferré, David Raventós, Josep Rion, Marc Riera i Xavier Solé.


El Benjamí "B" del C.P. Calafell va entregar una placa de record al seu entrenador, Jaume Gener. A les escales de la font de la Plaça de Catalunya hi podem veure Ramon Ferré, José Antonio Espinosa "Epi", Josep Rion, Òscar Vidal, Eugeni Collado (a dalt), Joan Romeu, David Raventós, l'entrenador Jaume Gener, Xavier Solé i Marc Riera (a sota).

Els dos equips benjamins van obsequiar l'entrenador, Jaume Gener, amb un berenar al Bar La Estrella



El C.P. Calafell "A" va quedar en cinquè lloc del campionat. Va guanyar tretze partits i en va perdre nou. El Benjamí "B" va quedar en darrera posició, amb un sol empat. En la categoria Benjamí, també es va disputar la Copa Excel·lentíssima Diputació. Els grups van ser els següents:

Grup A: C.P. Cambrils, Casal L'Espluga, J.E. Flix i C.P. Pla de Santa Maria.
Grup B: C.P. Vilaseca, C.E. Vendrell i C.P. Calafell "A".
Grup C: Reus Deportiu, C.P. Dertusa i C.N. Reus "Ploms".
Grup D: Ploms H.C., C.H. Montblanc i C.P. Calafell "B".

Equip del Benjamí "B", format per Josep Rion, Xavier Solé, Eugeni Collado, David Raventós (a dalt), Joan Romeu, José A. Espinosa, Ramon Ferré i Òscar Vidal

I els resultats van ser:




El Benjamí "A" va disputar quatre partits, amb una victòria i un empat. El Benjamí "B" va jugar quatre partits, assolint dues victòries. Cap d'ells es va classificar per a les semifinals.


El màxim golejador del campionat del C.P. Calafell va ser en Gregorio Ponce, del Benjamí "A", amb trenta-tres gols. El del Benjamí "B" va ser José Antonio Espinosa, amb sis gols.


Els components de l'equip Benjamí "B" tenien edat "MiniBenjamí". En principi, havien de jugar en la seva categoria. Els clubs provincials s'havien compromès a presentar un equip en aquesta categoria. Però, a l'hora de començar el campionat, solament tres clubs ho podien fer. Per aquest motiu, es va decidir incloure'ls a la categoria Benjamí, amb la denominació "B". Finalment, només el Reus Deportiu i el C.P. Calafell van presentar equips per a competir.



El Benjamí "A" del C.P. Calafell va participar en les III cinc hores d'hoquei sobre patins que organitzava el C.N. Reus "Ploms". Es van jugar el dia set de juliol de 1984 i l'entrenador que va dirigir aquest equip, en el torneig, va ser Jaume Gener i Garcia. Els golejadors calafellencs van ser Gregorio Ponce (5), Javier Mudarra (3), Kay Vidal i Nicolàs Pastor. El millor jugador del C.P. Calafell va ser en Javi Mudarra. El porter, Òscar Nieto, va ser el menys golejat del torneig.

Publicada a la revista El Retruc, el juny de 1984

La secció de Patinatge del C.P. Calafell continuava creixent i es posava de manifest la bona tasca de l'entrenadora Montserrat Arbós. Dels cent cinquanta patinadors de l'inici, es van anar produint baixes. Però, el nivell dels que continuaven anava creixent i arribaven els primers èxits.







Festival de Patinatge Artístic, cedides per Marian Peeters

El febrer de 1984 es va celebrar el Festival de Patinatge Artístic de Calafell, amb la participació de tots els patinadors del club.

Publicada e la revista El Retruc, l'agost de 1984

Mª Carme Rovirosa va ser la primera patinadora en assolir un èxit esportiu pel C.P. Calafell, aconseguint el segon lloc en la prova de debutants celebrada a l'Espluga de Francolí. Van participar-hi sis patinadores de la secció de patinatge artístic del club.

Susana Mata, a la prova de Debutants celebrada a l'Espluga de Francolí. Foto cedida per Marian Peeters

Patinadors/es del Club Patí Calafell, en un campionat, en el seu pavelló. Foto cedida per Marian Peeters

1 comentari:

  1. Moltes gracies per aquest recull de la historia de l'Hockey. M'he trobat en una foto del XI Torneig de l'Anistat.
    Morales.

    ResponElimina