divendres, 21 de febrer del 2014

Fent aigües al país del cava

C.E. Noia Freixenet - 10
C.P. Calafell - 2

El C.P. Calafell ha rebut un sever correctiu a l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní, davant un Noia de gala, amb totes les figures en pista, inclòs el porter Nono (que mai havia jugat davant el Calafell). Aquesta nit, no faltava ningú i el Noia ha estat molt superior al conjunt verd-i-blanc. No obstant, el Calafell ha plantat cara, sobretot, en el primer temps i part de la segona meitat. Ha estat després de fer el 6 a 2 quan el Noia ha tingut totes les facilitats del món per a golejar. El Calafell havia tingut ocasions per a aconseguir un resultat més apretat, però la mala sort i l'actuació dels porters locals ho ha impedit, un cop més!

Amb les esperances de que el Noia no jugués amb Guillem Cabestany havíem sortir a la pista de l'Ateneu. Però, durant l'escalfament, l'entrenador del C.E. Vendrell ha entrat per la porta i ha baixat les escales de la graderia, provocant el desànim entre els jugadors calafellencs. Tampoc és que la resta de l'equip del Noia sigui pà sucat amb oli, al contrari. Però, si als Rodrigo, Carda, Nono, Carafí, Papiol,... se'ls hi suma el Guillem el conjunt del Noia és un dels més potents del campionat. Així ho demostra la classificació!

El partit ha començat amb uns minuts de tempteig per part dels dos equips, amb un joc un xic lent i amb defenses diferents per part dels dos conjunts. El Calafell estava ben plantat en zona i el Noia no trobava la manera d'entrar en el quadre visitant.

Guillem Cabestany i Jordi Carda movien l'equip i rodaven per fora, buscant el segon pal. Però, els calafellencs estaven ben plantats i no trobaven la manera. David Tutusaus, el millor de l'equip, també ha tingut una excel·lent primera part.

Però, en un contracop ràpid entre Cabestany i Rodrigo, ha estat aquest últim qui ha rematat a porta, fent el primer gol de la nit. El porter Tutusaus no ha pogut fer res en la rematada forta i col·locada de Rodrigo, 1-0.

El C.E. Noia ha continuat disposant de més contracops perillosos i semblava que havia trobat la fòrmula per a evitar la defensa zonal del Calafell. Uns minuts després, el Noia Freixenet aconseguia el segon gol.

A manca de cinc minuts pel descans, el Noia marcava el tercer. Però, en la següent jugada, pràcticament, Javi Luna feia el 3 a 1, en un contracop molt ben portat i culminat amb molta habilitat, davant el porter local, Joan Papiol.

Abans d'arribar al descans, el Calafell semblava despertar i ha disposat de diverses ocasions, bàsicament al contracop. En una d'elles, "Canyi" ha elevat la bola per damunt de Papiol i aquesta s'ha quedat damunt la porteria, evitant un nou gol calafellenc que hagués posat els verd-i-blancs en el partit.

Amb el 3 a 1 s'arribava al descans. El Noia començava el segon temps fent el 4 a 1, als set minuts. Però, de penal, Javi Luna feia el 4 a 2 que tornava a donar esperances als calafellencs.

El Noia, en una magnífica combinació d'atac, feia el 5 a 2. Javi Luna disposava d'un clar contracop, davant el porter Nono, per a poder fer el tercer gol visitant. Però, entre el pal i l'estic del porter han evitat el gol quan semblava que aquest arribaria.

Fins aquell moment, el Calafell estava fent un bon partit. Però, un penal assenyalat per l'àrbitre, en una jugada que no havia vist i que havien protestat els jugadors locals, suposava el 6 a 2 pels de Sant Sadurní i sentenciava el partit.

A partir d'aquell moment, el Calafell s'ha vingut abaix i ha descuidat molt la defensa, deixant sol el porter Tutusaus, en moltes ocasions. El conjunt local ha aprofitat per a ampliar l'avantatge, amb quatre gols més.

El 10 a 2 resulta excessiu vist el partit que han fet els dos equips. Però, no hi ha res a dir de la victòria local, ja que ha estat més que justa i merescuda.

El Calafell mereixia haver fet algun gol més, però no ha tingut fortuna en els últims metres. En una pista que es patina de fàbula, el Calafell no ha fet un mal partit. En molts moments, ha plantat cara i ha estat dins el partit. Però, en els minuts finals, el desconcert general ha suposat encaixar una contundent derrota.

Amb aquest resultat, el Noia continua en els llocs que donen accés a la Final Four, aquest any amb clares opcions de ser-hi!

Per contra, el Calafell es queda amb vuit punts, esperant el resultat de demà entre el Vilafranca i el Cerdanyola. Una victòria d'un dels dos equips suposaria quedar en zona de promoció.

Un empat deixaria el Calafell, una setmana més, fora dels llocs de perill. Però els dos rivals de sota en la classificació, s'aproparien a un sol punt.

Per tant, a continuar lluitant en una lliga molt igualada i competida. Encara queda molt per a jugar!