dimarts, 4 de març del 2014

Apareix l'antijoc i el temps mort


En la temporada 1985/86 es van produir canvis importants en el reglament de joc, el més significatiu va ser la creació de l'antijoc. Una línia situada a 22 metres del fons de la pista, limitava l'espai per a atacar de cada un dels equips, la bola no podia tornar enrere un cop es creuava la línia. Inspirats en el bàsket, en aquell moment en auge, els mandataris van intentar donar un impuls a l'hoquei per a que guanyés en vistositat. També van copiar els temps morts que donaven la possibilitat als equips de parar el joc i recomposar l'equip, canviar de tàctica i descansar una estona.


Però, la Federació va introduir altres canvis en el reglament. Va crear la Falta directa, coneguda com a golpe franco directo. Els jugadors no podien aturar-se darrera la porteria, per a no perdre temps, bàsicament. L'obligatorietat del porter reserva i els quatre jugadors de pista suposava una major exigència pels equips, sobretot en la base dels clubs. També hi van haver canvis en l'acumulació de tarjes.


En una taula rodona, prèvia al canvi del reglament, vaig proposar que hi hagués un temps per a xutar a porta. Anys més tard, acabaria implantant-se aquesta norma.

Article de la revista Patín Sport on explica els canvis en la reglamentació

En aquella temporada, la base del C.P. Calafell no va aconseguir cap fita destacable. Però, el nombre de jugadors de què disposava obligava a doblar els equips en, gairebé, totes les categories. Només en Infantils hi havia un sol equip! Això demostra el potencial del club, en aquella època, amb set equips de base i els dos equips sèniors.

Equip Juvenil "A" del C.P. Calafell, integrat per l'entrenador Miquel Serrano, Jordi Hill, Joan Urpí, Benjamí Peña (a dalt), Josep Portillo, Joan Carbó, Enric Fontanillas i Òscar De la Cruz (a sota)

En la categoria Juvenil hi havien dos equips. El Juvenil "A" estava format per Enric Fontanillas i Joan Carbó, de porters, Josep Portillo, Isaac Espiña, Ramon Jornet, Benjamí Peña, Òscar de la Cruz, Joan Urpí i Jordi Hill. L'entrenador era en Miquel Serrano.

Equip Juvenil "B" del C.P. Calafell, format per Joan Rovira, Joaquín Cachinero, Jacob Balaguer, Pere Solé, Jaume Solé, Jaume Juncosa (a dalt), Manuel Casado, Xavi Solé, Miguel Ángel Vivas i Joan papiol (a sota)

El Juvenil "B" estava composat per Miguel Ángel Vivas i Joan Papiol, de porters, Jacob Balaguer, Jaume Solé, Pere Solé, Jaume Juncosa, Joaquín Cachinero, Manuel Casado i Xavi Solé. L'entrenador era en Ramon Solé Rubió.

L'equip Juvenil "A" el patrocinava l'empresa local Viatges Nicolàs. El Juvenil "B" estava patrocinat per la Joieria Solé.


Els dos equips Juvenils van disputar el Campionat Provincial en dos grups diferents. El Juvenil "A" va ser subcampió provincial, després de quedar segon del seu grup. Va disputar 20 partits, amb setze victòries i quatre derrotes. Va marcar 171 gols i en va encaixar 50.


El Juvenil "B" va ser cinquè classificat en el seu grup del Campionat Provincial, disputant tretze partits, amb sis victòries i set derrotes. Va marcar setanta-tres gols a favor i en va rebre cinquanta-set.


El màxim golejador del Juvenil "A", en el Campionat Provincial, va ser Isaac espiña, amb trenta-nou gols. El van seguir Joan Urpí, amb vint-i-set, Jordi Hill i Benjamí Peña, amb vint-i-tres. En el Juvenil "B", Jaume Solé va superar per un sol gol a Jaume Juncosa.


En la Fase Final del Campionat Provincial de la temporada 1985/86, Jordi Hill i Isaac Espiña van compartir l'honor d'encapçalar la llista de golejadors, amb nou gols. Joan Urpí es va quedar a només un d'ells, amb vuit.


El Juvenil "A" es va proclamar campió de la Copa Excel·lentíssima Diputació Provincial que es va disputar en la pista del Pla de Santa Maria, amb victòries davant el C.E. Vendrell, per 12 a 4, i el Pla de Santa Maria, per 15 a 5. El Juvenil "B" va quedar en segon lloc del seu grup i no va poder accedir a la fase final.


En la Copa Excel·lentíssima Diputació Provincial Isaac Espiña i Jordi Hill van repetir com a màxims golejadors de l'equip Juvenil "A". En el Juvenil "B", Jaume Solé era el màxim realitzador, amb vuit gols, tot i ser encara Infantil.

Equip Juvenil del C.P. Calafell, en el Torneig Ciutat de l'Hospitalet, amb l'entrenador Miquel Serrano, Josep Portillo, Ramon Jornet, Isaac Espiña, Benjamí Peña, l'auxiliar Alfonso Mansilla "Cañete", el benjamí Javi Luna (a dalt), Joaquín Cachinero, Òscar De la Cruz, Joan Carbó, Enric Fontanillas, Joan Urpí i Jordi Hill (a sota)

El Juvenil "A", reforçat amb Joaquín Cachinero, va disputar el Torneig Ciutat de l'Hospitalet d'aquesta categoria. Va quedar en novena posició.


L'equip Infantil estava patrocinat per Sports Esther. La plantilla estava formada per Andrés Olaya, Xavi Solé, Joan Rovira, Jaume Solé, Antonio Carrasco, José Francisco Amaya, Jordi Solé, Juan Luís Mudarra i Josep Maria Espiña. L'entrenador era en Ramon Collado.

D'aquest equip van ser seleccionats per a formar part de la selecció comarcal del Baix Penedès els jugadors Andrés Olaya, Joan Rovira, Jaume Solé i Xavi Solé. Van participar en un campionat celebrat a Mollet, els dies 28 i 29 de juny i 5 i 6 de juliol de 1986.


L'equip Infantil va quedar tercer classificat del grup B en el Campionat Provincial, per darrera del C.E. Vendrell i el Reus Deportiu "A". Va disputar dotze partits, amb nou victòries i només tres derrotes. Va marcar cent dinou gols i en va rebre només quaranta-cinc.


Jaume Solé va quedar primer en la classificació de golejadors, amb cinquanta-dos gols, en el Campionat Provincial. Antonio Carrasco, amb vint, i Xavi Solé, amb dinou, van seguir de lluny a Jaume Solé.


En la Copa Excel·lentíssima Diputació va assolir el primer lloc del grup. En la fase final, celebrada a Vilaseca, va quedar en segon lloc. Va perdre amb el Pla de Santa Maria, per 9 a 5, i va guanyar el C.P. Vilaseca. En aquesta fase final no hi van poder participar els jugadors Andrés Olaya i Jaume Solé.


Jaume Solé va repetir com a màxim golejador en la Copa Diputació, amb trenta-tres gols. El va seguir Antonio Carrasco, amb dotze.

Fitxa de Gregorio Ponce Castuera com a delegat de l'equip Aleví. Fitxa cedida per Gregorio Ponce

Fitxa de Segundo Trinidad com a delegat de l'equip Aleví. Fitxa cedida per ell mateix


Els equips alevins també tenien patrocinadors. L'aleví "A" tenia a l'empresa Serveis Catalans i l'aleví "B" a l'empresa Super Aldi. La plantilla de l'equip aleví "A" estava formada per Josep Lluís Mata, Nicolàs Pastor, Kay Vidal, Gregorio Ponce, Javier Mudarra, Juan Manuel Luna i Javier Peribáñez. L'entrenador era en Ramon Armajach. L'aleví "B" estava format per Òscar Nieto, Juan Luís Cachinero, Daniel Espinosa, Vicente Vicària, "Pitu" Olaya, José Manuel Trinidad, Jordi Sevé i Francesc Borrell. L'entrenador era en Frederic Sevé.


L'aleví "A" va quedar tercer classificat del seu grup, en el Campionat Provincial, amb deu partits jugats, sis victòries i quatre derrotes. Va marcar cinquanta-vuit gols i en va rebre cinquanta-quatre. L'aleví "B" va ser tercer classificat en el seu grup del Campionat Provincial, disputant vuit partits, amb quatre victòries i quatre derrotes. Va marcar vint-i-vuit gols i en va rebre trenta-sis.


Gregorio Ponce i Javier Mudarra van ser els màxims golejadors de l'equip Aleví "A", en el Campionat Provincial, amb vint-i-un gols. Nicolàs Pastor en va fer onze. De l'equip aleví "B" van ser els màxims golejadors Juan Luís Cachinero i "Pitu" Olaya, amb onze gols.


L'aleví "A" va quedar campió de grup en la Copa Excel·lentíssima Diputació. Això li va permetre disputar la fase final disputada a Valls, quedant subcampió. L'equip aleví "B" també va quedar campió de grup, però tercer classificat en la fase final celebrada a Valls, perdent amb el Calafell "A" per 5 a 1 i amb el C.N. Reus "Ploms" per 8 a 3.


En la Copa Excel·lentíssima Diputació Provincial, Gregorio Ponce i Javier Mudarra van empatar, de nou, com a màxims golejadors de l'equip aleví "A", amb onze gols. Nicolàs Pastor en va fer nou. En canvi, en l'aleví "B", Juan Luís Cachinero va destacar com a golejador, amb onze gols.

Benjamí "A" del C.P. Calafell, format per l'entrenador Juan Manuel Espinosa, José Antonio Espinosa, Òscar Vidal, Xavier Solé, Eugeni Collado, Ramon Ferré (a dalt), Jordi Fontanillas, Joan Romeu, David Raventós i Josep Rion (a sota)

En la categoria Benjamí hi havia dos equips. El Benjamí "A" estava format per Joan Romeu, Eugeni Collado, Òscar Vidal, Ramon Ferré, Josep Rion, José Antonio Espinosa, Xavier Solé, David Raventós, Marc Riera i Jordi Fontanillas. L'entrandor era en Juan Manuel Espinosa. El patrocinador era Embotits Ortoll.

Benjamí "B" del C.P. Calafell format per Jordi Montserrat, Josep Masip, Javi Luna, José Manuel Núñez (a dalt), Josep Solé, Manuel Casado, David Tutusaus, Paco Trinidad i Àlex García (a sota)

La plantilla del Benjamí "B" estava formada per David Tutusaus, Josep Solé, Javi Luna, Paco Trinidad, Àlex García, Frederic Sevé, Josep Masip, Damià Serrano, Jordi Montserrat, José Manuel Núñez i Manuel Casado. Compartien les tasques d'entrenador Albert Almirall i Jaume Gener. El patrocinador era l'empresa local Nicotours.


En el Campionat Provincial, el Benjamí "A" va disputar vint partits, amb tretze victòries, dos empats i cinc derrotes. Va marcar cent trenta gols a favor i en va encaixar cinquanta-quatre. Va quedar subcampió provincial, per darrera del C.N. Reus Ploms "B".


El Benjamí "B" va quedar en tercer lloc del seu grup, disputant dotze partits, amb set victòries, un empat i quatre derrotes. Va marcar seixanta-dos gols i en va rebre cinquanta.


En la categoria Benjamí, Ramon Ferré va ser el màxim golejador de l'equip "A", amb quaranta gols. José Antonio Espinosa el va seguir, amb trenta-un. Òscar Vidal en va fer vint-i-un. En el Benjamí "B", Àlex Garcia va ser el màxim golejador, amb vint-i-set. Paco Trinidad (16) i Javi Luna (14) el van acompanyar.


En canvi, en la fase final, el màxim golejador del Benjamí "A" va ser en José Antonio Espinosa, amb catorze gols. Ramon Ferré en va fer onze i Òscar Vidal tres.

Benjamí "B" del C.P. Calafell format per Jordi Montserrat, Josep Masip, Javi Luna, José Manuel Núñez (a dalt), Josep Solé, Manuel Casado, David Tutusaus, Paco Trinidad i Àlex García (a sota)

Benjamí "A" del C.P. Calafell, amb Òscar Vidal, Jordi Fontanillas, Marc Riera, José Antonio Espinosa (a dalt), Josep Rion, Joan Romeu, Xavier Solé i David Raventós (a sota)


En la Copa Excel·lentíssima Diputació Provincial, el Benjamí "B" va quedar subcampió, en la fase final disputada a Calafell. Va perdre davant el Casal Montblanquí (6 a 9) i va guanyar el Reus Deportiu (6 a 3). El Benjamí "A" va quedar en segon lloc del seu grup i no va poder accedir a la fase final.


Els màxims golejadors en aquest torneig van ser José Antonio Espinosa, amb quinze gols, pel Benjamí "A" i Francisco Trinidad, amb disset, en el Benjamí "B".


Els dies 14 i 15 de juny de 1986, el Club Patí Calafell va organitzar la III Trobada d'hoquei base. Hi van participar els diferents equips de totes les categories de la base del club. A més, s'hi va convidar al C.P. Sitges, en la categoria Benjamí, al Col·legi Franciscans (Vilanova), en la categoria aleví, al Casal l'Espluga i el Pla de Santa Maria, en la categoria Infantil, i al C.P. Centre (Sant Pere de Ribes), en la categoria juvenil.


L'equip Juvenil "A" es va proclamar campió de la III Trobada d'Hoquei Base de Calafell, l'any 1986. Va guanyar als companys del Juvenil "B", per 11 a 4, i empatant amb el C.P. Centre (Sant Pere de Ribes), 3 a 3. L'equip Infantil va quedar campió, guanyant al Pla de Santa Maria (8 a 4) i al Casal l'Espluga (9 a 2). L'aleví "B" va quedar en segon lloc en la III Trobada d'Hoquei Base de Calafell. L'aleví "A" va fer tercer classificat. En la categoria Benjamí, l'equip "B" va quedar en segon lloc i el Benjamí "A" va quedar tercer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada