divendres, 14 de març del 2014

L'àrbitre es carrega un derbi molt igualat

C.P. Vilafranca - 7
C.P. Calafell - 4

L'àrbitre ha estat el protagonista nefast del derbi entre el Vilafranca i el Calafell. Un partit que havia començat amb un clar domini en el marcador del Calafell (0-3) i que el Vilafranca ha sabut remuntar amb molt d'ofici, paciència i sort. Però, sobretot, amb l'ajut arbitral que ha trencat un partit molt igualat fins el 4-4. Una expulsió i dos penals contra el Calafell han provocat que els jugadors verd-i-blancs ja no continuessin jugant els darrers quatre minuts.

Un error calafellenc ha provocat que el partit comencés amb una hora de retard sobre l'horari previst. Amb l'avançament de la data, els jugadors calafellencs no es van adonar del canvi d'hora i hem arribat tard. Agraïm la bona predisposició dels jugadors locals que no han posat cap problema per jugar el partit, tot i el retard.

El duel penedesenc començava molt bé pels interessos del C.P. Calafell. Javi Luna marcava el 0-1 en el minut 1 de partit, aprofitant que el porter local, Pep Vinyals, encara no estava calent. Aquest gol donava bones vibracions al conjunt visitant.

El Vilafranca rodava per fora de la zona que ha plantat el Calafell i no podia aconseguir clares ocasions de perill. En canvi, al contracop, els visitants eren perillosos i d'aquesta manera aconseguien un nou gol, el 0-2, marcat per Javi Luna, novament. Era el minut 10.

Uns minuts més tard, sobre el minut setze de la primera part, ha començat la roda de canvis en l'equip verd-i-blanc. El "Capi" ha sortit a pista i ha enxampat una bola al contracop. L'u contra u amb el porter local, Pep Vinyals, l'ha guanyat el Joan Tutusaus marcant el 0-3, en una arrossegada de bola que ha tocat el pal i ha entrat.

El Vilafranca portava uns minuts dominant un xic més el partit, però sense encert. El porter calafellenc, Josep Maria Hernàndez, ha tingut algunes aturades de molt de mèrit, evitant que entressin alguns dels xuts dels jugadors vilafranquins. El canvi defensiu de l'equip local ha estat clau.

Però, ha estat en una jugada sense perill que, un jugador local ha llençat la bola, gairebé des de la línia de fons de l'àrea i aquesta s'ha colat a la porteria, després de rebotar en el patí del porter calafellenc. L'1 a 3 ha descentrat un xic els jugadors verd-i-blancs.

La fortuna ha tornat a somriure els vilafranquins en la jugada del 2 a 3. Després d'un contracop calafellenc, els jugadors vilafranquins han aprofitat la contra per, de la mateixa manera, però des de l'altra banda de l'àrea, introduir la bola a la porteria visitant. Carles Freixedes ha estat l'autor del gol que deixava les espases en alt al descans.

En el segon temps, el Vilafranca ha sortit defensant a l'home. Això feia que el Calafell tingués problemes per sortir de la pressió i no ha disposat de gaires ocasions per a marcar. L'equip local ha aconseguit empatar a tres i, poc més tard, avançar-se 4 a 3.

Però, el Calafell ha seguit donant la cara al partit i no s'ha vingut abaix. Ramon Ferré ha xutat des de mitja pista i la bola, després de tocar el peu d'un jugador local, ha entrat a la porteria de Pep Vinyals, suposant l'empat a quatre gols.

Quedava molt de partit, encara. Però, l'àrbitre s'ha convertit en l'autèntic protagonista en el tram final de partit. Fins aquell moment, no hi havia hagut cap incidència destacable en el partit, amb joc net i equilibri en el marcador.

Però, en una jugada de clara falta dels jugadors locals, els calafellencs han anat amunt, pensant que l'àrbitre havia xiulat falta favorable i el Vilafranca ha aprofitat el descuit per a marcar el 5 a 4. Aquesta jugada ha estat molt protestada per l'equip verd-i-blanc, per un clar error arbitral.

Les protestes airades de Jordi Cañellas "Canyi", han suposat l'expulsió per tarjeta blava i ha deixat l'equip calafellenc amb un home menys a la pista. Quedaven deu minuts pel final del partit, però en aquell moment s'ha trencat del tot.

Una nova decisió arbitral polèmica, xiulant un clar penal en contra del Calafell, però que l'àrbitre no havia vist i ha xiulat per les pressions dels jugadors locals ha tornat a provocar les protestes dels jugadors calafellencs. Carles Freixedes ha fet el 6 a 4, convertint el llençament de penal.

A manca de cinc minuts, el Vilafranca fa la novena falta. Però, novament, l'àrbitre xiula un penal en contra de l'equip visitant, aquest cop amb mala fe (dit pels propis jugadors locals). Novament, Carles Freixedes ha transformat en gol, posant el 7 a 4. Però, el partit ha estat aturat més d'un minut abans del llençament de penal per les protestes dels jugadors calafellencs.

Després del llençament, els jugadors visitants no han volgut continuar el partit i s'han deixat córrer els quatre minuts restants del marcador, amb tots els jugadors sobre la pista protestant a l'àrbitre per les seves decisions que han trencat un partit que, fins aquell moment, havia estat plàcid.

Els jugadors locals han demanat disputar els darrers minuts del partit, però el temps ha passat ràpid i l'àrbitre no ha aturat el cronòmetre. Per tant, ja no s'ha disputat un sol segon més de joc.

Finalment, els dos equips s'han fet la foto de rigor, demostrant la bona harmonia entre els dos conjunts. L'àrbitre ha estat el què ha embrutat un derbi que, fins els darrers minuts, havia estat molt obert i igualat. Una llàstima!