dissabte, 17 de maig del 2014

Sense sorpresa a Mollet

Mollet H.C. - 10
C.P. Calafell - 4

El Calafell no va poder arrencar res positiu de la visita al Pavelló de Mollet. El conjunt local va demostrar ser molt superior, en tot moment, i per què lluita per entrar a la Final Four d'enguany, per enèssim cop consecutiu. Tot i la baixa important de Raigoso, el conjunt local va dominar el partit, especialment en el segon temps. Hi va haver un moment decisiu del partit, quan el Calafell va aconseguir l'empat a tres i l'àrbitre el va anular per considerar que Frederic Sevé s'havia beneficiat d'uns peus per a fer gol. Davant la sorpresa de tothom i la incredulitat dels calafellencs, el col·legiat no va donar per bo el gol i, en la jugada següent, el Mollet aprofitava per a marcar el 4-2 amb què s'arribava al descans. Això va destrempar els jugadors calafellencs que ja no van jugar igual en el segon temps.

El partit començava amb uns cinc minuts de tempteig dels dos equips, amb defenses ben ordenades i que impedien jugades clares en atac. Fruit d'un rebot, el Mollet aconseguia avançar-se 1-0, després que el porter visitant acabés introduint-se la bola dins la porteria.

Però, el Calafell no va afluixar i, en un contracop, va aconseguir l'empat. Un xut fort per l'escaire de Frederic Sevé, deixava sense reacció el porter local Delmo i posava l'1 a 1 en el marcador. El Calafell s'enganxava al partit i demostrava que podia plantar cara.

Amb una defensa zonal molt ben endreçada, els verd-i-blancs posaven les coses dificils al Mollet, en atac. Però, un xut de Miky Roura, desviat per la defensa i el porter visitant, David Tutusaus, tornava a donar avantatge al conjunt local. Dos gols afortunats donaven avantatge en el marcador al Mollet.

Novament, el conjunt local aconseguia marcar, aquest cop en un contracop molt ben portat per Pepe Busquets i culminat per Miky Roura. Una mala passada a mitja pista de Perín va permetre que el Mollet sortís amb molta velocitat al contracop i aprofités per a marcar i posar distància en el marcador.

No obstant, el Calafell escurçava distàncies, mitjançant Perín. Novament, de xut fort des de fora de l'àrea, el Calafell deixava Delmo plantat sota els pals. Els dos gols dels verd-i-blancs van ser imparables i el porter local no va veure la bola.

En la jugada clau del partit, al nostre entendre, Javi Luna i Frederic Sevé escapen en contracop. La jugada acaba en gol, celebrat pels jugadors visitants, ja que suposava l'empat a tres. Quan els jugadors locals ja anaven a centrar des del mig de la pista, l'àrbitre anula el gol per uns peus previs de Frederic Sevé. Completament perplexos, els jugadors calafellencs van protestar a l'àrbitre la seva decisió. Els peus eren totalment involuntaris, però el col·legiat va interpretar que Sevé havia tret profit d'aquesta jugada.

Aquesta decisió de l'àrbitre va descentrar el Calafell que, fins aquell moment, estava fent un bon partit i tractant el Mollet de tu a tu. Faltaven tres minuts i l'equip visitant havia tingut l'oportunitat d'empatar. Però, va ser llavors quan el Mollet, en un desequilibri defensiu calafellenc, aprofita per a fer el quart.

Pepe Busquets, des de la línia de fons de l'àrea visitant, controla la bola i entra dins l'àrea, fent una arrossegada rasa ajustada al pal esquerra de la porteria de David Tutusaus. El 4 a 2 donava un nou avantatge important al Mollet i suposava un cop psicològic pel Calafell. Amb aquest marcador s'arribava al descans.

En la represa, el Mollet aprofita tres jugades amb errades defensives visitants que, afegides a la mala sort del porter, suposen el 7 a 2. Tres gols que sentenciaven el partit i que, novament, en cinc minuts, deixaven el Calafell fora del partit.

Però, després d'un temps mort i un canvi defensiu, a defensa pressionant, el Calafell aconsegueix el 7 a 3. Frederic Sevé, d'arrossegada forta des de fora de l'àrea, després d'un desviament de bola d'un jugador local, aconsegueix el tercer gol verd-i-blanc.

Un Calafell endollat disposa de diverses ocasions al contracop, mitjançant Javi Luna, sense fortuna. En un contracop molt ben portat per Perín, Javi Luna remata a l'escaire de Delmo, posant el 7 a 4 en el marcador.

El Calafell notava el gol que li faltava del primer temps i el marcador pesava com una llosa. Tant era així que, el Mollet es torna a fer l'amo del partit, sobretot sortint al contracop. Amb això aconsegueix el 8 a 4 que sentenciava el partit.

En els minuts finals, el Mollet marca dos gols més, al contracop, que tancaven el marcador. El Calafell intentant, a la desesperada, escurçar distàncies deixava desguarnida la defensa i això ho aprofitaven els jugadors locals per a crear perill.

No obstant, en els darrers minuts, novament Javi Luna disposava de diversos ocasions al conmtracop, en solitari davant el porter local, que no aconseguia transformar en gol.

Pepe Busquets, ja recuperat del fort cop de pilota que va patir en el torneig a la pista del Club de Tennis Barcino i que li va impedir jugar alguns partits del campionat, disfrutava del partit i reconeixia que el Calafell no estava jugant tant malament com per a perdre de manera tant contundent.

Però, el Mollet no perdona. I, conscients de l'empat que van patir a Calafell, els jugadors locals no van abaixar la guàrdia en tot el partit i van aprofitar les seves oportunitats. El Calafell no mereixia encaixar tants gols, en un partit que havia lluitat força i havia plantat cara en molts minuts del mateix.

El cansament dels jugadors locals, després del partit de dijous davant el C.E. Noia Freixenet, no es va notar gens. En el darrer tram del partit, amb el Calafell fent defensa individual, els jugadors vallesans van demostrar el seu potencial físic.

Aquesta victòria deixa el Mollet lluitant per entrar a la Final Four amb el Cuatro Vientos, el seu proper rival en lliga. El Calafell continua cuer, tot i haver fet més punts que la temporada passada i haver millorat notablement el seu joc.

En una pista relliscosa, el Calafell no es va trobar còmode en cap moment. Però no és excusa per la derrota, donada la gran qualitat individual dels jugadors locals. Desitjar-los sort en el campionat i esperant que el Miky reprengui les cròniques en el seu blog!