dimarts, 6 de maig del 2014

Sombra aquí y sombra allá

C.P. Calafell - 7
Cerdanyola C.H. - 8

"Sombra aquí y sombra allá", aquesta estrofa de la cançó de Mecano serveix per a il·lustrar el partit d'ahir davant el Cerdanyola. I és que el resultat de 7 a 8 no reflecteix la realitat del partit, dominat totalment pel conjunt visitant. El Calafell va posar en marxa una operació de maquillatge després del 2 a 8 que, si dura cinc minuts més, potser l'hagués portat a guanyar el partit, fins i tot. Hauria estat una injustícia pels mèrits d'ambdós equips, ja que el conjunt local va fer un mal partit en tots els aspectes i, només la reacció final, va permetre-li maquillar el resultat.

Jugar amb el Cerdanyola, a més de ser un plaer, té un avantatge: fan la crònica més complerta del partit de tota la lliga A. El company Joan Carné té el partit complert al cap i no li calen fotos, vídeos, ni mobioles... el millor és que llegiu la crònica que ha fet i veureu per què ho dic. Aquí la teniu!

Els dos conjunts jugaven amb la mateixa tàctica, defensa en zona i al contracop. Però, el Calafell no acabava d'arrencar. El Cerdanyola, més veterà i amb més ofici, aprofitava millor les contres i s'avançava en el marcador. Dos gols de la nova incorporació del Cerdanyola, David, donaven avantatge els visitants, 0-2.

El Calafell es veia obligat a demanar un temps mort i a canviar de sistema defensiu per a posar les coses més difícils al conjunt visitant. L'equip, ahir, taronja pressionava els jugadors vallesans a mitja pista i aconseguia escurçar distàncies, mitjançant Jordi Cañellas "Cañi".

Però, el Cerdanyola, en la jugada següent, tornava a marcar a través de David, el davanter més inspirat en atac. El seu hat trick personal donava un clar avantatge a l'equip visitant i enfonsava el Calafell en una crisi de mal joc i dubtes defensius i ofensius.

Els dos equips van disposar d'ocasions per a moure el marcador, però només ho va aconseguir Joan Carles, amb una de les seves arrossegades típiques per l'escaire de Josep Maria Hernàndez. Frede i Paüls fallaven un penal per a cada equip que va xiular el col·legiat López Vega.

L'àrbitre no va tenir gaire feina en el partit, ja que els dos equips van acabar amb poques faltes (4-3). Els dos penals van ser clars i ben xiulats per López Vega. Amb l'1 a 4 s'arribava al descans.

En la represa, el partit no va canviar... el Cerdanyola dominava i ampliava l'avantatge en el marcador fins l'1 a 6. El Calafell escurçava distàncies mitjançant Epi. A partir d'allí, el Calafell es llença a pressionar el Cerdanyola, a manca de quinze minuts.

Amb el partit perdut, els locals deixen la defensa venuda i el porter Josep Maria Hernàndez completament desprotegit. El Cerdanyola ho aprofita i marca dos gols més, posant el 2 a 8.

Però, el Calafell engega la maquinària de l'operació maquillatge, afavorida pel relaxament dels jugadors visitants i pel cansament de la defensa pressionant de l'equip local.

Javi Luna marca un hat trick en un minut. Epi marca el 6-8. I, en els darrers segons de partit, Perín marca el definitiu 7 a 8. La sensació negativa, tot i que si dura cinc minuts més el partit, potser hauríem tret algun punt.

No allargaré més la crònica, la del company Joan Carné és molt més complerta. No us la perdeu!