dimarts, 8 de juliol del 2014

El grup vermell



La primera jornada del II Torneig Internacional Ciutat de Calafell es va disputar el dissabte 5 de juliol, combinant partits entre el Pavelló Joan Ortoll i la seva carpa annexa. Era el primer cop que es disputava una competició com aquesta en la pista de la carpa i els equips van haver d'adaptar-se a les circumstàncies que en ella s'hi van trobar (una pista de petites dimensions, relliscosa i sense les habituals comoditats del pavelló).

Després dels resultats de la primera jornada, la classificació del grup va quedar de la següent manera:


El Barça es va imposar en els tres partits que va disputar, de manera clara i contundent, fent vint-i-vuit gols i encaixant-ne només vuit. El Calafell va ser el segon equip del grup, fent un molt bon paper, marcant dinou gols. El Combinat tarragoní va ser capaç de vèncer als portuguesos del Coimbra, que van notar molt el cansament del viatge i la manca de ritme de competició.


El F.C. Barcelona va presentar diverses formacions, amb diferents jugadors. En els dos primers partits hi va jugar Gaby Cairo. En el tercer, el va substituir Josep Enric Torner. Manolo Sánchez també va estar en els dos primers partits.


El van completar jugadors d'altres equips, com Jordi Valls (C.P. Vilafranca) o Pepe Busquets (Mollet H.C.). Els jugadors que van jugar el dissabte pels blaugranes van ser els ja esmentats, afegint-se Lluís Segarra, Lluís Coll i Jordi "Tino" Martínez.


El C.P. Calafell va fer un molt bon paper en el seu torneig, només perdent davant el Barça. Ramon Ferré va rebre un involuntari cop de bola a l'ull, en el primer partit, que li va impedir jugar la resta del torneig amb el seu equip. Però, el conjunt local va estar molt seriós en el global del torneig i va rendir a un alt nivell de joc.


El combinat de Tarragona, format per jugadors del C.P. Dertusa i el C.P. Vilaseca de veterans, va causar bona sensació. Amb un joc combinatiu i associatiu van compensar la manca de ritme de competició. Van aconseguir derrotar l'equip portugués en un partit molt igualat (3-2).


L'Associaçâo Académica de Coimbra va ser l'equip que va fer internacional el torneig d'enguany. En el seu primer partit, davant el F.C. Barcelona, Luis Filipe Costa es convertia en el primer jugador del club en marcar un gol als blaugranes. Van ser l'equip del grup que menys gols va rebre del Barça, amb vuit. I, tot i que els faltava ritme de competició, s'ho van passar d'allò més bé per Calafell.


Després de la victòria calafellenca davant el combinat tarragoní (10-4), el Coimbra era la primera pedra de toc en el nostre torneig. L'equip portugués ens havia convidat al seu torneig, fa un any, i vam empatar en el partit pel cinquè lloc a manca de mig minut pel final. També és cert que, en aquella ocasió, l'equip no estava al complert i era en una pista de parquet. Però, la primera part va ser equilibrada, amb una ajustada victòria local (2-1). El segon temps va ser de l'equip local, amb un atac arrollador format per Epi i Javi Luna. Fins i tot, el "Capi" va sumar un gol.


El partit entre el Barça i el Calafell havia de tancar la jornada del dissabte, en el pavelló Joan Ortoll. Però, l'espectacle de Leo Harlem va alterar el calendari de joc dels partits i combinar-se amb la carpa annexa al pavelló. Així que, en un horari dolent, el partit entre blaugranes i calafellencs va haver de jugar-se en aquesta pista de reduïdes dimensions.


El partit no va ser tant igualat com la final de l'any passat. El Barça es va posar 5-0 en pocs minuts i, tot i que el Calafell va ser capaç de marcar dos gols abans del descans, l'avantatge va ser insuperable pel conjunt local. En el segon temps, va continuar la superioritat blaugrana, marcant cinc gols més, per només un del Calafell. Els tres gols verd-i-blancs van ser marcats per Javi Luna, el primer d'ells en aprofitar un rebuig de "Tino" Martínez, en un penal, i de la xarxa posterior de la porteria. El segon gol va ser un dels millors del partit, en un llençament creuat a l'escaire de la porteria blaugrana.


Aquí teniu algunes imatges del partit entre el F.C. Barcelona i el C.P. Calafell que decidia el primer dels finalistes de diumenge.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada