dilluns, 1 de desembre del 2014

Subcampions de Catalunya de la categoria Benjamí

Alineació del Benjamí A, a la pista de l'U.D. Torredembarra, formada per Josep Masip, Josep Solé, Jordi Montserrat, Àlex García, l'entrenador Albert Almirall (a dalt), Francisco Trinidad, David Totosaus, Damià Serrano i Javi Luna (a sota). Fotografia cedida per Javi Luna

La temporada 1986/87 també va ser força exitosa pels equips de la base del Club Patí Calafell. El Benjamí "A" va quedar campió de Tarragona i va anar al campionat de Catalunya, on va ser subcampió. El Juvenil, com explicarem més endavant, va ser tercer en el campionat de Catalunya, després de proclamar-se campió de Tarragona.

El Benjamí "A" estava entrenat per Albert Almirall i la plantilla estava formada pel porter David Totosaus i els jugadors Josep Masip, Josep Solé, Jordi Montserrat, Àlex García, Francisco Trinidad, Damià Serrano, Javi Luna.

Equip Benjamí "B" format per Eugeni Collado, Xavier Solé, Marc Riera, l'entrenador, en aquell partit, Albert Almirall (a dalt), Josep Rion, Joan Romeu, David Raventós, David Vilanova i José Manuel Núñez (a sota).

En la categoria Benjamí, hi havia un altre equip que també va disputar el Campionat Provincial. Era el Benjamí "B" i estava format per Eugeni Collado, Xavier Solé, Marc Riera, Josep Rion, Joan Romeu, David Raventós, David Vilanova i José Manuel Núñez. L'entrenador era Juan Manuel Espinosa, també.


El Benjamí "A" va ser campió provincial, amb un sol empat i cap derrota, guanyant vint-i-dos partits dels vint-i-tres disputats, i marcant dos-cents trenta-tres gols. També va ser el menys golejat, amb trenta gols. El Benjamí "B" va quedar en cinquè lloc, encaixant només seixanta-sis gols.

Retall de la revista El Retruc, cedit per Isidoro Garcia


Els golejadors del Benjamí "A" van ser Francisco "Paco" Trinidad (66) i Javi Luna (53). Mentre els gols del Benjamí "B" van anar més repartits, entre Josep Rion (33), Marc Riera (30), David Raventós (29) i José Manuel Núñez (26).


En el trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona, els dos equips van quedar en primer lloc dels seus respectius grups, guanyant tots els partits disputats.


Tots dos van disputar les semifinals de la competició. El Benjamí "B" va jugar contra el C.N. Reus "Ploms" A, perdent a casa per 3 a 4 i a fora per 4 a 2. El Benjamí "A" va guanyar, en semifinals, el C.N. Reus "Ploms" B per 22 a 0, a casa, i 1 a 13, a Reus. Es va proclamar campió del trofeig, després de guanyar el C.N. Reus "Ploms" A en la final.


Els màxims golejadors van ser diferents als del campionat provincial. Josep Solé, amb tretze gols, va ser el que va marcar més gols pel Benjamí "A" i Xavi Solé, amb quinze gols, ho va ser del Benjamí "B".


El Benjamí "A" va disputar el Campionat de Catalunya a Massanet de La Selva, quedant subcampió. Va derrotar el Bell-Lloc (3-8) i el C.P. Devessa (4-2), campions de Lleida i Girona, respectivament. Però va ser derrotat pel Jesús Maria i Josep, de Barcelona, per 13 a 6, en el partit decisiu que obria el campionat.


El màxim golejador va ser en Javi Luna, amb cinc gols.


També, el Benjamí "A" va disputar el IV Torneig d'Hoquei Base Escola Pia, a Vilanova. Va vèncer en els dos partits que va jugar, derrotant el campió de Catalunya i el Col·legi dels Franciscans de Vilanova.

Article del Diari de Vilanova, cedit per Isidoro Garcia


En la categoria Aleví, també hi havien dos equips. El Benjamí "A" estava format per Juan Luís Cachinero "Cachi", José Antonio "Pitu" Olaya, Vicente Vicaria, José Manuel Trinidad, Frederic Sevé, Jordi Casanovas, Daniel Espinosa, Jordi Sevé i Óscar Nieto. L'entrenador era en Frederic Sevé. El Benjamí "B" estava format per Jordi Fontanillas, José Antonio Espinosa "Epi", Òscar Vidal, Ramon Ferré, "Pancho" Astudillo i Francesc Borrell. També hi jugaven els benjamins David Raventós, Josep Rion, Xavier Solé. L'entrenador era en Juan Manuel Espinosa.

L'Aleví "B" va quedar per damunt de l'Aleví "A", en tercera i cinquena posició, respectivament. Els dos van perdre sis partits, però l'Aleví "A" en va guanyar divuit i l'Aleví "B" quinze, empatant-ne dos. L'Aleví "B" va ser el segon equip més golejador del campionat, mentre l'Aleví "A" va ser el segon equip menys golejat.


Els màxims golejadors van ser "Pitu" Olaya (52) per l'Aleví "A" i Ramon Ferré (86) per l'Aleví "B". Ramon Ferré, a més, va ser el màxim golejador de la base del club, en aquella temporada. També va ser el màxim golejador de l'equip Infantil "B", on disputava partits per a foguejar-se en una categoria superior.

Ramon Ferré i Solé, després de jugar un partit de la categoria Aleví.


Els dos equips també van disputar el trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona, on van quedar primers dels seus respectius grups, passant a disputar les semifinals.



"Pitu" Olaya (9) i Ramon Ferré (16) van repetir com a màxims golejadors dels seus equips. Els van acompanyar Juan Luís Cachinero "Cachi" (9) i José Antonio Espinosa "Epi" (12).


En la categoria Infantil, també van disputar el campionat dos equips calafellencs. L'infantil "A" va ser sisè, guanyant dotze partits i perdent-ne deu, amb un sol empat. No obstant, l'Infantil "B" va quedar últim de la competició, amb tant sols dos empats, dos-cents setanta-tres gols en contra i trenta-nou gols a favor.

Equip Infantil del C.P. Calafell, a la pista del C.P. Pla de Santa Mara, format per Gregorio Ponce, Javier Peribáñez, Kay Vidal, Joan Rovira, Juan Manuel Luna (a dalt), Javier Mudarra, Josep Maria Espiña, Juan Luís Mudarra i Nicolás Pastor (a sota) 

L'Infantil "A" estava format per Joan Rovira, Juan Luís Mudarra, Gregorio Ponce, Javier Mudarra, Nicolàs Pastor, Josep Lluís Mata. L'entrenador era en Ramon Armajach. L'infantil "B" es va formar per a que el seu porter Andrés Olaya pogués jugar forces minuts. Estava format per Andrés Olaya, Francisco Amaya, José Manuel Luna, Jordi Solé, Javier Peribáñez i alguns dels jugadors de l'aleví "B", com José Antonio Espinosa i Ramon Ferré que tenien minuts en aquest equip. L'entrenador era en Rafael Weiler.


Els màxims golejadors de la categoria Infantil van ser en Joan Rovira (38) i l'aleví Ramon Ferré (18), per l'Infantil "A" i "B" respectivament.


El trofeig Excel·lentíssima Diputació només el va jugar l'Infantil "A", sent primer del seu grup i disputant les semifinals.


En aquella temporada, es va fer una selecció comarcal del Baix Penedès, on hi van participar els jugadors calafellencs Andrés Olaya i Òscar Nieto, com a porters, Nicolàs Pastor, Joan Rovira, Juan Luís Mudarra i Gregorio Ponce. Van jugar un torneig a Massanet de La Selva, on van quedar en tercer lloc.

Equip Juvenil format per Pere Solé, Jaume Solé, Joaquín Cachinero, Jaume Juncosa, Xavi Solé (a dalt), Antonio Carrasco, Miguel Ángel Vivas, Joan Papiol i Manuel Casado (a sota).

L'altre equip que va ser campió del Campionat Provincial i va disputar el Campionat de Catalunya de la seva categoria, va ser el Juvenil. Estava format per Pere Solé, Jaume Solé, Joaquín Cachinero, Jaume Juncosa, Xavi Solé, Antonio Carrasco, Jacob Balaguer, Manuel Casado, Miguel Ángel Vivas i Joan Papiol. Els entrenadors van ser Ramon Solé Rubió i Miquel Serrano.


Els juvenils van quedar primers, amb quinze victòries i una sola derrota. Van marcar cent quaranta-tres gols i només en van encaixar trenta-vuit. En tot moment, es van mostrar molt superiors a la resta d'equips de la província.


El màxim realitzador va ser en Joaquín Cachinero "Cachi", amb quaranta gols marcats. Jaume Solé el va seguir d'aprop, amb trenta-set.


En el Trofeig Excel·lentíssima Diputació també van ser primers del seu grup, amb un sol empat i cinc victòries. Va ser el campió del Trofeig, acabant invicte.



El màxim golejador, en aquesta competició, va ser Jaume Solé, amb vint gols marcats. En aquest torneig, també hi va jugar l'Infantil Joan Rovira.

Equip Juvenil en el sopar de final de temporada

L'equip Juvenil va participar en la fase de sector del Campionat d'Espanya, disputada a Grado (Astúries), guanyant el Santo Domingo (Oviedo), per 6 a 4, i perdent davant el C.P. Vic, per 3 a 1.


El Juvenil va disputar el Campionat de Catalunya, a Roda de Ter, quedant en tercer lloc, per davant del Juneda (campió de Lleida) i per darrera del S.H.U.M. Massanet (campió de Girona) i el F.C. Barcelona (campió de Barcelona).


El màxim golejador calafellenc, en el Campionat de Catalunya, va ser Jaume Juncosa, amb cinc gols. Jaume Solé en va fer quatre.

Article de la Revista El Retruc, número 58, publicat a la pàgina 38, el juliol de 1987

Equip Juvenil del C.P. Calafell, al Trofeu l'Anxaneta de Vilafranca del Penedès


L'equip Juvenil va disputar el Trofeig de L'Anxaneta, a Vilafranca del Penedès, quedant en tercer lloc, per davant del conjunt local, el C.P. Vilafranca, i per darrera del C.P. Voltregà i el F.C. Barcelona. Va participar en el Torneig Ciutat de l'Hospitalet, on va quedar subcampió, guanyant al Santa Perpètua de la Mogoda (5-3) i perdent a la final davant el conjunt local de l'Hospitale H.C. (4-7). També van quedar onzens classificats en les XI 10 hores d'hoquei del Vendrell, on hi va anar una part de la plantilla, ja que la resta estaven jugant a l'Hospitalet.


El Club Patí Calafell també tenia un equip en la categoria Júnior que va quedar en quart lloc en el Campionat Provincial. Estava format per Enric Fontanillas, Joan Carbó, Jordi Hill, Isaac Espiña, Benjamí Peña, Josep Portillo, Joan Urpí i alguns juvenils que hi disputaven minuts. L'entrenador era en Ramon Ferré.


El màxim golejador del campionat va ser el Juvenil Jaume Solé, amb setze gols, seguit per Jordi Hill, amb quinze.

Equip PreBenjamí, en un amistós a Cubelles, format per Jordi Romeu, Gerard Solé, Joan Rodríguez, l'entrenador Jaume Gener, Elvis Montejo, Manuel Casado, Damià Serrano (a dalt), Joan Romeu, Guillem Solé, Josep Maria Palau, Daniel Palau i Oriol Miracle (a sota). Fotografia cedida per Mª Dolors Costa.

Aquella temporada va estrenar-se un equip de la categoria PreBenjamí, format per Guillem Solé, Josep Costa, Josep Maria Palau, Daniel Palau, Oriol Miracle, Jordi Romeu, Joan Rodríguez, Gerard Solé, Víctor Vellvé, Elvis Montejo, Sergi Alari i Josep Maria Solé. L'equip estava entrenat per Jaume Gener.

Equip PreBenjamí del C.P. Calafell a la pista del Pla de Santa Maria, format per Daniel Palau, Jordi Romeu, Elvis Montejo (a dalt), Gerard Solé, Guillem Solé, Josep Costa i Joan Romeu (a baix). Foto cedida per Mª Dolors Costa.

Equip PreBenjamí del C.P. Calafell a la pista del Pla de Santa Maria, format per Daniel Palau, Joan Romeu, l'entrenador Jaume Gener, Jordi Romeu, Elvis Montejo (a dalt), Gerard Solé, Guillem Solé i Josep Costa (a baix). Foto cedida per Mª Dolors Costa.



Van disputar el Trofeig Excel·lentíssima Diputació, quedant en darrer lloc del seu grup, empatant un partit davant el Reus Deportiu (1-1), el seu primer partit oficial. Van marcar onze gols i en van encaixar quinze.


El màxim golejador de l'equip va ser en Jordi Romeu, amb cinc gols. Josep Costa i Gerard Solé en van fer tres.

Els germans Sergi i Jordi Romeu, al mig de la pista, fent les seves primeres passes en l'hoquei. Fotografia cedida per Mª Dolors Costa.

Alguns dels PreBenjamins, fent pinya. D'esquerra a dreta, es distingeixen Gerard Solé, Josep Costa, Sergi Romeu, Jordi Romeu, Joan Rodríguez, Elvis Montejo i dos jugadors més vestits de paisà. Fotografia cedida per Mª Dolors Costa.

Els germans Sergi i Jordi Romeu, amb el seu cosí Joan Rodríguez. Fotografia cedida per Mª Dolors Costa.

Article de la Revista El Retruc, número 58, publicat a la pàgina 38, el juliol de 1987

Aquell any es va disputar una nova edició de la Challenge de Calafell Ràdio, premiant els jugadors més regulars i els màxims golejadors de cada una de les categories del club.

En el sopar de final de temporada que organitzava la Federació Territorial de Patinatge, es va entregar els trofeigs de campions provincials als equips Benjamí "A" i Juvenil. També es va entregar el trofeig com a tercer classificat a l'equip Aleví "B". En aquest mateix sopar, la Federació va concedir el premi a l'esportivitat Indústries Revilla a l'equip Benjamí "A" del C.P. Calafell. Les patinadores Marta Almirall i Judith Beltrán van rebre una distinció especial per l'ascens de categoria, també durant el sopar de la Federació de Patinatge.

Article publicat a la pàgina 42 del número 53 de la Revista El Retruc, l'agost de 1986

Pel què fa a la secció de Patinatge Artístic, en aquella temporada també va aconseguir èxits destacables que es resumeixen en aquest article de la Revista El Retruc, on destaca el tercer lloc del Campionat d'Espanya en la categoria Infantil Femení que va assolir la patinadora Lourdes Fornós, celebrat a Cardona.

Article publicat a la pàgina 41 del número 53 de la Revista El Retruc, l'agost de 1986

Poc a poc, el club anava formant monitores per a entrenar la gran quantitat de nens i nenes que hi havia a la base. Montserrat Rovirosa va ser una de les primeres en aconseguir-ho, quedant en tercer lloc de la seva promoció. Però, també va convertir-se en la primera patinadora del club en aprovar un curs per a fer de jutges de competició, quedant en quart lloc.

Article publicat a la pàgina 30 del número 54 de la Revista El Retruc, l'octubre de 1986

La secció comptava amb patinadores locals que ja anaven assolint èxits destacats, com Mònica Urpí, Lourdes Fornós, Susana Mata i Maria Almirall. Durant els mesos d'estiu, els campions del món van fer un test a tots els patinadors del Club Patí Calafell que va ser molt positiu per a augmentar els seus coneixements.

Article publicat a la pàgina 34 del número 55 de la Revista El Retruc, el desembre de 1986

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada