dimarts, 20 de gener del 2015

Campions d'hivern!

C.T. Barcino "B" - 3
C.P. Calafell - 4

A manca d'una jornada per a acabar la primera volta i tot i tenir un partit ajornat, davant el C.H. Valldoreix, ja podem dir que som campions d'hivern! La victòria soferta, treballada i trascendental aconseguida aquesta nit a la bombonera de la LCV "B", davant el segon classificat, el Barcino "B", ha suposat mantenir la imbatibilitat, el liderat de la categoria i el campionat d'hivern pels veterans del C.P. Calafell.

A la pista del Club de Tennis Barcino es respira molt més que hoquei. Minuts abans del partit, els menuts del Club de Tennis Barcino entrenaven les sacades amb la raqueta des del fons de la pista, mai més ben dit. La pluja ha provocat que la bombonera de l'hoquei veterà es convertís, durant unes hores, en una improvisada pista de tennis.

Però el partit era dels que agraden jugar, amb els dos equips empatats a punts al capdavant de la classificació. El Barcino B, amb un partit més i una sola derrota (davant el G.E.i E.G.), era un rival dur de superar pels veterans del C.P. Calafell, encara invictes en la competició. La millor defensa de la lliga, la de l'equip local, davant el millor atac del campionat, el dels visitants.

El partit començava amb els dos equips en zona i amb una defensa tancada, aprofitant les reduïdes dimensions de la pista. En atac, moltes precaucions per a no perdre la bola i facilitar el contacop a l'equip contrari. Potser el Calafell ha tingut més possibilitats de desplegar-lo.

El C.P. Calafell començava amb un cinc atípic en pista, amb David Totosaus, sota els pals, Joan Tutusaus i Javi Luna, a la davantera, i Cañi i Frede, a la defensa. Els primers deu minuts han estat de bon joc i de cert domini visitant, sense concretar les ocasions. Cap dels dos equips ha disposat de clares oportunitats per a marcar, degut a les fèrries defenses que estaven fent.

Però, amb la roda de canvis, han entrat en joc els jugadors de la banqueta i han suposat un autèntic revulsiu pel partit, especialment per l'equip visitant. Romario, Perìn, Ramon i Epi han estat el relleu que ha mantingut l'excel·lent defensa en zona i han aportat major profunditat en atac.

En el minut 14 de la primera part, Javi Martínez "Romario" s'inventa una jugada en la que es dribla a tres jugadors locals en un pam de terreny i, un cop davant del porter, li escup la bola a l'escaire per a marcar el primer gol de la nit i obrir la llauna. El gol ha estat de brillant factura i molt celebrat pels jugadors que avui vestien de de taronja,

Dos minuts més tard, en un llençament de falta a la frontal de l'àrea, Miguel Àngel Perín remata, després de tocar la bola Javi Martínez, per a marcar el segon gol de la nit, en un potent xut. El 0-2 ha donat tranquil·litat i confiança al Calafell.

El Barcino ha endurit una mica el seu joc, a partir d'aquí. Ha anat sumant faltes personals, una rere l'altra, amb un joc excessivament més agressiu. Però, en una jugada afortunada, per un rebot de la bola en la cama de Ramon Ferré, un davanter local ha aprofitat per a marcar el gol que escurçava l'avantatge, tot i que el porter calafellenc, David Totosaus, també ha tocat la bola.

Els jugadors locals s'han vist amb possibilitats d'empatar i han augmentat la seva pressió defensiva. En la darrera jugada de la primera part, però, després de rebre un cop d'estic al braç per part d'un jugador local, a mitja pista, Epi ha pogut rematar una passada de "Romario", dins l'àrea, en l'últim segon del primer temps, que suposava l'1 a 3, amb el què s'arribava al descans.

Els jugadors locals s'han exaltat, protestant a l'àrbitre que el gol havia estat marcat amb l'espinillera. Però, l'àrbitre que estava apuntant la falta comesa pel jugador local no ha vist la finalització de la mateixa. En qualsevol cas, el gol ha pujat al marcador. Això ha encès els ànims dels jugadors blanc-i-blaus que han merescut alguna tarja blava, fins i tot. Però no ha estat així.

El Barcino tenia set faltes personals i el Calafell tres, a l'inici del segon temps. Però, han canviat la defensa de zona a l'home i han comès menys faltes en la segona meitat, sorprenentment. O, millor dit, l'àrbitre n'ha xiulat menys.

En el minut 4 hi ha hagut una picabaralla dialèctica entre un jugador de cada equip, amb alguna jugada fortuîta innecessària, per part de l'equip local i, després per l'equip visitant. Per a calmar els ànims, s'ha mogut la banqueta. Es mantenia el resultat d'1 a 3, fins el minut 17 de la segona meitat.

Amb el Barcino, amb deu faltes, Miguel Ángel Perín ha disposat d'una falta directa que no ha pogut transformar en gol. I, en un xut ras des de mitja pista, el Barcino B ha marcat el 2-3. Quedaven forces minuts, encara, i el partit restava obert.

El Calafell ha demanat un temps mort a manca de tres minuts per a intentar conservar la bola, cosa que ja venia fent en atac, durant alguns minuts del segon temps. Cal dir que els dos equps han disposat d'algunes ocasions clares que els porters han evitat que es transformessin en gol.

En aquests minuts, els dos porters s'han convertit en els autèntics protagonistes del partit. El porter local ha aturat un ú per ú de "Romario" que li ha xutat rasa la bola, passejant-se per davant de la ratlla de gol. En un altre contracop, David Totosaus ha posat una mà salvadora. El partit es podia decantar cap a qualsevol dels dos costats.

Però, a manca de dos minuts, en una nova jugada brillant de "Romario", el Calafell aconseguia el gol de la victòria en culminar de manera magistral un nou contracop. Aquest cop, "Romario" ha aixecat la bola al porter, ja estirar al terra, i ha marcat un gran gol que donava tres punts d'or als calafellencs.

Amb aquest gol i amb dos minuts per endavant, semblava que el partit estava resolt i controlat per part dels visitants. Però, no ha estat així. A manca d'un minut i mig, el Calafell ha comès la desena falta d'equip i el jugador del Barcino ha transformat la falta directa de manera magistral.

Per tant, quedava un minut de joc i el resultat era de 3-4. Però, el Calafell no ha sabut aguantar la bola en aquest temps per a tancar el partit. En una jugada desafortunada, Ramon Ferré rebutja la bola des de darrera la seva porteria cap a mitja pista. on un jugador local la recupera i remata a porta.

Ramon Ferré rebutja la bola, institntivament, amb el peu, dins l'àrea i l'àrbitre xiula el penal oportú. Només restava mig minut pel final del partit. Afortunadament pels visitants, el jugador local erra el penal, llenant-lo ajustat al pal, però fora de la porteria.

En el rebuig, la defensa visitant aconsegueix arribar a temps per a evitar el gol. Tot i així, a manca de dote segons, es torna a produir una ocasió de gol a favor dels locals que David Totosaus aconsegueix rebutjar.

Amb molta tensió i nervis, s'acaba el partit. Important victòria pels veterans del C.P. Calafell que mantenen la imbatibilitat i el primer lloc de la classificació, després d'un partit amb final agònic a la pista del segon classificat, el C.T. Barcino B.

Els dos equips han gaudit d'un partit disputat i igualat, dels què n'hi ha pocs, per desgràcia, a la LCV "B", en aquesta temporada. Els dos equips han fet mèrits per a endur-se els tres punts, però el Calafell ha estat més encertat de cara a porta que el Barcino.

També volem destacar l'aportació del "Capi", molt lluitador en atac i que no ha donat cap bola per perduda. Fins i tot, ha aguantat molt bé la bola per darrera la porteria, durant els minuts claus del partit.