dimecres, 25 de març del 2015

Derrota a cinc segons del final

C.P. Manlleu - 2
C.P. Calafell - 1

Primera derrota dels veterans del Calafell a la pista del Manlleu, el segon classificat de la LCV B, amb un gol decisiu, a manca de cinc segons pel final del partit. Les defenses i els porters van fer la vida impossible a les davanteres dels dos equips que havien arribat al descans amb empat a un gol, tots dos fets de falta directa. El partit va ser molt net i l'arbitratge excel·lent. Però, el Calafell va haver de jugar els minuts finals molt condicionat per les nou faltes en contra, fet que va aprofitar el Manlleu per a atacar una defensa que no podia, ni volia, fer més faltes per a no donar l'oportunitat al conjunt local de desfer l'empat.

Els dos equips esperaven el partit per a donar el millor de sí. Amb quatre canvis a la banqueta, ningú es volia perdre un partit que prometia ser d'alt nivell i molta intensitat.

El Calafell començava amb el cinc habitual, format per David Totosaus, a la porteria, Frederic Sevé i Jordi Cañellas, a la defensa, Javi Luna i Javi Martínez, a la davantera.

El partit va ser intens i amb unes defenses en zona ben posicionades que feien impossible la creació d'espais i clares d'oportunitats de gol a ambdues porteries. Molt de respecte per les dues parts i vigilant el contracop.

Destacar un pal de Frederic Sevé, amb un xut llunyà, que no va entrar per ben poc, en el minut set de joc.

El Calafell intentava sortir ràpid al contracop per a evitar la defensa zonal de l'equip local. Fruit d'això, un nou contracop portat per Javi Martínez i Frederic Sevé rematant a porteria buida que no acaba en gol.

El Manlleu i el Calafell van iniciar la roda de canvis, en el minut dotze de la primera meitat. Els dos equips van canviar tots els seus components, de manera progressiva.

El Calafell disposava de poques ocasions, però eren les més clares. El Manlleu intentava les internades a l'àrea que eren rebutjades pel porter visitant, David Totosaus, un dels millors jugadors de la nit.

Però va ser el Manlleu qui va obrir el marcador. Quim Casalí aprofitava un error en una passada de l'equip visitant, a mitja pista, per a sortir al contracop.

Ramon Ferré es va veure obligat a fer falta, al centre del camp, per a evitar que Casalí se n'anés sol cap a la porteria calafellenca. L'àrbitre va xiular falta directa contra el Calafell, en el minut quinze de partit.

Quim Casalí va resoldre el llençament de la falta directa amb una brillant jugada en què David Totosaus no va poder fer absolutament res. El jugador manlleuenc va moure la bola a banda i banda, deixant estirat el porter visitant i marcant l'1 a 0.

Però, el Calafell no va abaixar els braços i va continuar intentant perforar la porteria local. Amb xuts des de fora, de Miguel Ángel Perín i Ramon Ferré, el Calafell atacava la defensa zonal del Manlleu, sense fortuna.

A manca de trenta segons pel descans, el Manlleu comet una falta directa i dóna l'oportunitat al Calafell per a empatar. Miguel Ángel Perín llença la falta, de manera magistral, avançant-se la bola i xutant a l'escaire de xut fort i creuat, impossible d'aturar.

El gol del Calafell permetia arribar al descans amb un empat just en el marcador. Els dos equips havien lluitat molt en un partit amb molta precaució defensiva, però molt intens.

El segon temps continuava amb la mateixa tònica. Però, el Calafell intentava posar-se per davant en el marcador amb contracops més perillosos, ben solventats per la defensa local.

Els primers quinze minuts de la segona meitat van ser de lleuger domini visitant que buscava una nova victòria en el desplaçament més complicat de la segona volta.

Però, poc a poc, la defensa calafellenca es va anar carregant de faltes, evitant els atacs del Manlleu. Fins el minut vint del segon temps, quan el Calafell comet la novena falta.

En aquell moment, el Manlleu agafa el domini del partit, però intentant fer gol amb xuts llunyans. La tancada defensa del Calafell era impenetrable pel conjunt local.

Però, el Calafell no volia donar l'oportunitat al Manlleu de disposar d'una nova falta directa que decidís el partit. Per aquest motiu, la defensa visitant no provocava faltes per a aturar el joc d'atac del Manlleu, cada cop més intens.

En el darrer minut, diverses topades entre jugadors d'ambdos equips no van ser considerades com a falta per l'àrbitre del partit i el joc no es va aturar.

Només un booling va permetre un respir a la defensa visitant. Però, en la sortida del mateix, la bola va canviar de banda i el Manlleu va aprofitar per a fer una jugada que seria decisiva.

Amb una internada de Quim Casalí per la banda dreta de l'atac, tota la defensa visitant tapant la seva entrada a l'àrea, va aparèixer un altre jugador del Manlleu al segon pal que rematava a plaer la passada del seu company, marcant el gol definitiu, a manca de cinc segons pel final del partit.

Els jugadors del Calafell van patir un cop dur, amb un gol inesperat en els instants finals del partit que havia anat molt igualat fins aquell moment. L'empat era bo pel Calafell i no tant pel Manlleu.

Malauradament, el gol va suposar escurçar distàncies a la classificació entre el primer i el segon classificat. Però, el Calafell manté tres punts d'avantatge més el gol average amb el Manlleu. Per tant, encara es pot permetre una derrota d'aquí a final del campionat, per a mantenir la primera posició. No obstant, el calendari es complica i ara comencen els enfrontaments amb equips de la part alta de la classificació. Una ensopegada podria complicar la lliga al Calafell, clar dominador de la mateixa fins ara.