dimecres, 4 de març del 2015

El pitjor partit de la temporada

C.P. Calafell - 4
C.T. Barcino - 2

El bon moment de forma a la lliga i la confiança que això genera, la ressaca del Torneig d'Alcanyís, un Barcino que va jugar les seves armes i es va defensar molt bé, un porter que ho aturava tot i el mal joc col·lectiu de l'equip van posar en perill la imbatibilitat del Calafell a la LCV. Segurament, el pitjor partit de la temporada i de l'equip en molt de temps. Sense restar mèrits a un rival que va aprofitar els seus arguments d'experiència i ofici per a treure petroli d'un partit entre dos equips d'edats molt diferents. El Calafell va aconseguir remuntar un partit que se li havia posar coll amunt.

Amb un cinc inicial del Barcino A que superava els 250 anys d'edat, els calafellencs es van confiar excessivament i van treure un cinc titular gens habitual que venia de disputar quatre partits el passat dissabte i va acusar el cansament que això comporta. Això va fer que el ritme del partit fos molt lent i l'excel·lent defensa en quadre de l'equip visitant feia que els jugadors locals no trobessin la manera de penetrar a l'àrea i tampoc de tenir clares ocasions de xut des de fora. El 0-0 es va mantenir durant quinze minuts del primer temps.

Amb aquesta situació de partit, el Calafell va buscar canviar la defensa i sortir a pressionar més el rival. Però, es va trobar amb el primer gol en contra, marcat per Joan, amb el peu. L'àrbitre el va donar per bo, tot i que el mateix jugador va reconèixer, en acabar el partit, que l'havia xutat amb el peu. Amb el 0-1, els nervis es van apoderar del conjunt local i el Barcino va aprofitar per a marcar el 0-2, a manca de cinc minuts pel descans.

El panorama era poc esperançador pel Calafell. El conjunt local va continuar apretant i posant un ritme més alt de joc, intentant aprofitar els contracops. A manca d'un minut i mig per a acabar, Javi Martínez marcava el primer gol del conjunt local. Això va obrir el camí de la remuntada, tenint tot el segon temps per endavant i sabent que al Barcino el partit se li faria llarg, amb un sol canvi a la banqueta.

En el segon temps, el Calafell va apretar més l'accelerador i va sortir amb una clara intenció ofensiva, provocant que, poc a poc, el Barcino acabés tancant-se en la seva àrea en un autèntic atac-i-gol. Tot i això, el conjunt visitant va disposar d'algunes ocasions que el porter local, Josep Maria Hernàndez, va aturar amb magnífiques intervencions. Cal dir que els millors del partit van ser els dos porters. El del Barcino va fer aturades inversemblants que reforçaven la confiança del seu equip i el feien somniar amb aconseguir quelcom positiu.

Però, en una magnífica combinació, Javi Martínez assistia a Javi Mudarra, al segon pal, que rematava a porteria buida per a fer lempat a dos, en el minut 10 del segon temps. En el minut 15, Frederic Sevé feia el 3-2, amb una arrossegada a l'escaire, imparable! I, finalment, a manca de set minuts pel final del partit, Javi Martínez feia el gol de la tranquil·litat, el 4-2. Amb aquest marcador, el Calafell no va tenir suficientment controlada la bola i va permetre alguna ocasió als jugadors visitants que no van tenir fortuna en transformar. Cal dir que el 4-2 del Calafell va ser protestat pels jugadors locals que volien aturar el joc per què el Joan Totosaus havia caigut dins l'àrea. Perín va xutar, al veure que els defenses s'apartaven i en el refús, Javi Martínez va marcar el quart. Per aquest motiu, la indignació en els jugadors visitants va ser màxima, protestant a l'àrbitre i recriminant l'acció als jugadors locals. Però, en defensa dels jugadors calafellencs que van participar en l'acció, hem de dir que no es van adonar de les circumstàncies.

En definitiva, tres punts importants i soferts que permeten continuar invictes al capdavant de la classificació. Aquest partit ha de servir dexperiència a l'equip local per a afrontar els següents compromisos i no abaixar la guàrdia. El proper desplaçament és a la pista del C.P. Sant Celoni B i es preveu un partit similar al disputat ahir. De moment, quinze victòries en quinze partits i a seguir sumant!