dissabte, 9 de maig del 2015

A un punt de l'ascens!

C.H. Les Franqueses - 0
C.P. Calafell - 4

Els veterans del Calafell van sumar una victòria important a la pista de Les Franqueses, on no havien jugat mai. El desplaçament va ser complicat, donat que es juga en un petit nucli (Corró d'Amunt) que va costar de trobar. Però, el Calafell va sortir a la pista concentrat i va saber controlar el partit. Eugeni Collado i Javi Martínez van marcar dos gols cadascun, però el millor del partit va ser el porter, David Totosaus. Tres punts importants que deixen el Calafell a un punt de l'ascens directe, a manca de dos partits per a acabar el campionat.

El cinc inicial del Calafell no va ser el de costum. Amb algunes baixes notables, el Calafell va començar el partit amb David Totosaus, a la porteria, Ramon Ferré i Eugeni Collado, a la defensa, Javi Martínez i Miguel Ángel Perín, en atac.

La dimensió de la pista permetia jugar en estàtic, amb molt espai per a fer les passades. Però, el quadre tancat, oscil·lant a romb, de l'equip local va obligar a xutar de lluny i a sortir ràpid al contracop per a general perill.

Així va arribar el primer gol, en el minut 10, després d'alguns minuts de tempteig i respecte per part dels dos equips. Eugeni Collado va engaltar un xut des de fora de l'àrea que el porter local no va veure i no va poder aturar.

El gol va donar tranquil·litat al Calafell que, ben aviat, va tornar a marcar un nou gol. Javi Martínez, de jugada individual, deixava assegut al terra el porter i marcava a plaer, aixecant la bola. El 0-2 va mantenir-se fin el final del primer temps.

Abans del descans, però, l'equip local va reclamar un gol que l'àrbitre, Tomàs Fresquet, no va donar per bo. No es va veure clar que la bola hagués entrat i els dos equips es van discutir. Això va provocar que el partit s'enrarís un xic, a partir d'aquell moment. El conjunt local va errar un penal.

En el segon temps, més control del Calafell que especulava amb el resultat. Gran partit de David Totosaus, sota els pals, aturant tot el què l'equip local va xutar i clares ocasions de gol. Es va anar creixent durant el partit, fins i tot tallant boles amb l'estic, dins l'àrea.

El 0-3 arribava de falta directa, després de que l'equip local arribés a les deu faltes. Javi Martínez va llençar-la de manera magistral, deixant estirat al terra el porter local que, al descans, havia entrat a la pista substituïnt el seu company.

Amb aquest gol, el Calafell es va sentir més segur i anava rodant la bola amb paciència, aprofitant les sortides al contracop per a generar perill.

Però, va ser en una jugada individual d'Eugeni Collado que va arribar el quart gol. Després de penetrar en l'àrea i driblar a diversos jugadors locals, Eugeni va xutar i el porter va aturar el xut. Ell mateix va recollir el rebuig i a la mitja volta, va marcar el quart gol de la nit.

Això va fer que l'equip local demanés un temps mort per a canviar la defensa a més pressionant. Però, el Calafell va saber jugar amb el temps i el control del partit. Les Franqueses van tenir algunes oportunitats per a marcar, especialment al contracop. Però no ho va saber aprofitar.

En els minut finals hi van haver algunes recriminacions entre els jugadors dels dos equips. En el darrer minut, fins i tot, alguna jugada complicada de descriure que va acabar amb la porteria del Calafell desplaçada i el porter, David Totosaus, demanant a l'àrbitre que xiulés. Com no ho feia, el porter va fer caure un jugador local dins l'àrea. Però no es va xiular penal.

Cal dir, però, que el partit va ser disputat. El Calafell va patir en una pista gran de ciment que no permetia fer un joc massa tècnic, com és costum en els verd-i-blancs.

Però, el més important va ser aconseguir els tres punts. Aquesta victòria és important, ja que deixa el Calafell a un sol punt de l'ascens directe. El proper partit és la visita del Barcino B, el tercer classificat que vindrà a esgotar les opcions d'aconseguir superar el Calafell o el Manlleu en la classificació.

En la darrera jornada, però, el Calafell tornarà a jugar en el seu pavelló, davant el Malgrat B, que encara no té el pavelló a punt. Per tant, dos matchballs pel Calafell per a aconseguir l'ascens directe. Esperem no desaprofitar-les!