dijous, 10 de març del 2016

Maneta de "Romario" i tres punts importants

C.P. Calafell - 5
C.T. Barcino "B" - 1

Els veterans del C.P. Calafell sumen tres punts importants davant el cuer, el Barcino "B", per a mantenir les opcions de permanència a la lliga A. Cinc gols de Javi Martínez "Romario" i una gran actuació del porter local, David Totosaus, fan que el Calafell es situï a només una victòria de sortir de la zona de descens directe.

El partit començava amb molt de respecte i precaució per part dels dos equips. Amb unes defenses zonals i intentant sortir al contracop, els dos equips plantejaven perill a les dues porteries rivals.

A la meitat del primer temps, Javi Martínez marcava el primer gol de la nit. L'1 a 0 donava tranquil·litat als calafellencs, però el Barcino va apretar per a intentar igualar el marcador.

El conjunt barceloní va disposar d'un llençament de penal per a fer l'empat, a manca de cinc minuts pel descans. No obstant, el jugador encarregat de llençar la pena màxima va trigar més de cinc segons en xutar.

Tot i marcar gol per l'escaire, en un xut inapel·lable, l'àrbitre de la nit, el senyor López Vega, va xiular falta del jugador del Barcino. Això va provocar que l'equip barceloní s'enfadés força amb el col·legiat en diverses decisions, a partir d'aquell moment.

Tant va ser així que, a manca d'un minut i mig, un jugador del Barcino "B" va ser expulsat dos minuts per protestar l'àrbitre. El Calafell no va poder aprofitar aquest temps de superioritat numèrica per a ampliar el seu avantatge i va arribar al descans amb l'1 a 0, en el marcador.

El segon temps començava amb el Barcino "B" en inferioritat numèrica i amb bola pel Calafell. L'equip local va saber moure bé la bola durant mig minut i, just quan entrava el quart home del Barcino a la pista, Frederic Sevé feia una passada dins l'àrea visitant que desviava Javi Martínez, per a marcar el 2 a 0.

No podia començar millor el segon temps pel Calafell. Javi Martínez feia el 3 a 0, uns minuts més tard i posava el Calafell amb un clar avantatge. No obstant, el Barcino no va afluixar i va aconseguir escurçar distàncies, fent el 3 a 1, en un xut que va passar per sota les cames de Ramon Ferré i que no va veure el porter local, David Totosaus.

No obstant, el cansament s'apoderava dels jugadors visitants que ja havien manifestat símptomes en el primer temps, fruit de tenir un sol canvi. Això ho va aprofitar el Calafell per a marcar el 4 a 1, també amb Javi Martínez com a autor.

El cinquè i definitiu gol de la nit arribava en un contracop de Javi Martínez en solitari que, després de deixar ajagut al terra el orter barceloní, clavava la bola a l'escaire contrari, de manera imparable.

En els darrers minuts, contenció del conjunt local i lesió del porter del Calafell, a manca d'un minut, per un xut al genoll que va provocar que ja no es disputessin els segons finals del partit.

Al vestidor, alegria local per la victòria. Tres punts importants per a seguir aspirant a quedar-se en la categoria, escurant distàncies amb els equips que hi ha per damunt de la classificació, tot i la victòria del Vilanova a la pista del Manlleu. Precisament, el Vilanova serà el proper rival, el proper dimarts, al pavelló Joan Ortoll, en partit endarrerit de la primera volta.