dimecres, 16 de març del 2016

Póker de Romario per derrotar el Vilanova

C.P. Calafell - 7
C.P. Vilanova -3

El Calafell va ser superior, ahir, en el partit davant el Vilanova. Amb una arrencada fulgurant del Calafell, posant-se 2-0 per davant, l'equip local demostrava que volia sumar els tres punts i sortir de la zona de descens. Però, el Vilanova aconseguia remuntar, abans del descans (2-3), aprofitant les poques ocasions de gol que va crear. El segon temps va ser un allau de joc del Calafell que va imposar un parcial de cinc a zero, prou contundent, deixant el marcador en el definitiu 7 a 3. Partit net i dels què fan afició!

El Calafell arrencava el partit marcant l'1 a 0, als dos minuts i mig de joc, mitjançant Epi. El jugador local rebia dins l'àrea i amagava per a estirar el porter vilanoví i deixar-lo al terra, per a aixecar la bola a l'escaire.

En el minut cinc de partit, Javi Luna feia el segon gol local, d'una forma gens habitual en ell, en un xut des de mig camp que entrava per l'escaire de la porteria vilanovina, després de tocar el pal i fent inútil l'estirada del porter visitant, Edu Ballester.

Pintaven les coses molt bé pel conjunt local que estava imposant un ritme alt de joc ofensiu i intentant sortir al contracop. El Vilanova no generava ocasions clares de perill i no entrava en el partit. El Calafell va disposar de dues o tres ocasions més de perill que no van materialitzar-se en gol.

Però, van començar les rotacions en el conjunt local i això va fer alterar l'ordre defensiu i perdre algunes pilotes en atac que van provocar ocasions de perill pel Vilanova. Poc a poc, el conjunt visitant es va anar fent amb el control de la bola i amb el domini del partit.

A manca de deu minuts pel descans, el Vilanova feia el 2 a 1. Dos minuts més tard, en un xut des de la frontal de l'àrea, el porter Josep Maria Hernàndez intenta refusar la bola amb el casc, però aquesta va massa baixa i entra a la porteria local.

Amb l'empat a dos gols, el Vilanova segueix apretant i, a manca de quatre minuts pel descans, aconsegueix el tercer gol que li donava avantatge. Una bola recollida darrera de la porteria provoca una badada defensiva que deixa sol en el centre de l'àrea a un jugador del Vilanova que marca a plaer.

Amb aquest resultat de 2 a 3 s'arriba al descans. Excessiu premi per a un Vilanova que no havia tingut tantes ocasions clares com per a anar pel davant en el marcador. L'equip local havia dominat la major part del temps, però no havia tingut l'encert de cara a porta que mereixia.

En el segon temps, però, les coses van ser diferents. El Calafell arrencava fent l'empat a tres, en una jugada individual de Javi Martínez "Romario". El primer gol del crack calafellenc va ser una autèntica obra d'art, internant-se per la banda, fent dues fintes i deixant ajagut el porter vilanoví per a marcar a plaer.

El gol que desequilibrava el marcador el feia, novament, Javi Martínez. Una excel·lent jugada en contracop de Frederic Sevé, arribant a una bola difícil i creuant al segon pal, arrambat a la tanca, per a que rematés a plaer "Romario" i fes el segon gol del seu compte particular.

El Vilanova intentava empatar, però no podia aturar l'allau de joc ofensiu local ni penetrar clarament en la defensa zonal del Calafell. El Calafell marcava el cinquè, uns minuts més tard, en una nova jugada que culminava Javi Martínez, a porteria buida, després d'un regal del porter visitant.

Ramon Ferré també va disposar d'una clara ocasió davant del porter visitant, tot i que va arribar molt just a la bola que li havien llençat des del mig del camp, fent una finta davant del porter i llençant la bola a la creueta de la porteria vilanovina.

El Calafell seguia apretant, tot i tenir un avantatge de 5 a 3, a manca de dotze minuts. Javi Luna marcava el sisè, en una internada pel centre de l'àrea i arrossegant la bola a l'escaire de la porteria vilanovina.

Això va fer destrotar el joc d'un Vilanova vençut. Òscar va ser expulsat dos minuts per protestar a l'àrbitre, el senyor Alberto López Vega, una acció discutible. Tot i això, el partit va ser molt net i no hi van haver gaires faltes.

Javi Martínez tornava a marcar a plaer, després d'una passada d'Epi, a porteria buida, en el segon pal. Amb aquest gol, Javi Martínez completava el seu pòker de gols i culminava una gran nit ofensiva. Quedaven cinc minuts pel final del partit i el Calafell havia matat el partit.

Els darrers minuts van ser de contenció, tot i que el Vilanova va intentar escurçar les distàncies, sense tampoc crear excessiu perill a la porteria calafellenca, defensada per Josep Maria Hernàndez.

El partit ens va deixar boniques imatges que, durant els propers dies, publicarem al blog. Ahir, teníem un fotògraf de luxe que va immortalitzar els millors moments del partit, el Jordi Montserrat.

El Calafell aconseguia tres punts importants que el situen fora del descens directe, de manera provisional. Aquest lloc l'ocupa, ara, el Cubelles, però amb cinc partits ajornats. El cuer segueix sent el Barcino B.

Amb els tres punts d'ahir, el Calafell s'acosta al Vilanova i al Mollet. No obstant, queda molta lliga per disputar i la igualtat entre els equips fa que sigui imprevisible el seu desenllaç final.

No obstant, victòria que dóna tranquil·litat i optimisme de cara als propers partits. El divendres juguem a Santa Margarida de Montbui, al pavelló de Can Passanals, davant uns vells coneguts.

Al final del partit, el sopar amb els companys del Vilanova, a La Gran Muralla. Esperem poder repetir l'any vinent aquesta mateixa fotografia, jugant els dos equips a la lliga A.

Per a acabar, el Josep Maria Hernàndez va pagar els hielos en efectiu. Segur que estava molt content per la victòria aconseguida i per la seva bona actuació sota els pals. El mestre Lin estava molt content!