dimarts, 25 d’abril del 2017

Set en blanc i primer rosco

C.P. Calafell - 6
C.H. Ripollet A - 0

El Calafell va presentar les seves credencials per a optar a la segona posició del campionat, ahir a la nit, davant el segon classificat, el Ripollet A. L'equip visitant era el conjunt menys golejat del campionat, però va encaixar sis gols i no va ser capaç de marcar, davant un Calafell molt superior, en tot moment, amb bon joc i marcant grans gols. Tot i això, cal destacar l'actuació magnífica del porter local, Josep Maria Hernàndez, que va ser capaç de no encaixar cap gol, signant el seu primer "rosco" de la temporada.

En el conjunt calafellenc, van tornar a posar-se els patins els dos homes gol de l'equip, Javi Martínez "Romario" i Javi Luna, després de setmanes sense poder fer-ho. De fet, tot l'equip feia dies que no es posava els patins. Però, això no va ser un handicap per a derrotar un dels millors equips de la LCV B, el Ripollet A.

El partit va començar amb dos pals, en les dues primeres jugades, un a cada porteria. Es portava un minut i els dos equips ja havien xutat a porta, amb molt de perill. Però, després d'uns minuts de respecte, el Calafell va marcar el seu primer gol. Javi Martínez "Romario" rematava a l'escaire i la bola tocava el travesser i rebotava a la xapa interior de la porteria. Els jugadors visitants van protestar que no era gol, però la bola havia fet sonar clarament la xapa interior, degut al fort xut.

El segon gol de la nit, va venir en un contracop, molt ben portat per Xavi Esplugas, que va xutar de pala davant el porter visitant, marcant el seu primer gol de la nit. La bola va tocar la cama del porter i, novament, la xapa interior de la porteria. En aquest, ningú va dubtar de la seva validesa i el gol va pujar al marcador. Amb el 2 a 0, el Calafell va disposar d'algunes ocasions més, bastant clares, però no va tenir èxit.

El Ripollet A no va saber atacar la defensa pressionant del conjunt local i, tot i que va intentar-ho xutant de lluny o de la frontal de l'àrea, no va aconseguir marcar cap gol a un Josep Maria Hernàndez molt inspirat. Amb el 2 a 0 s'arribava al descans.

En la respresa, un gol matiner de Javi Martínez, pràcticament en la primera jugada d'atac del Calafell, posava el 3 a 0 en el marcador. Javi Martínez es va driblar un rival, fent passar la bola entre les seves pròpies cames i xutant a l'escaire, de manera imparable, de la porteria del Ripollet A. Pocs minuts més tard, el propi Javi Martínez disposava d'un llençament de penal que l'àrbitre havia xiulat en un internada de Xavi Esplugas en que va rebre un cop d'estic de la defensa visitant, però el va errar.

Tot i això, va ser el propi Xavi Esplugas qui marcaria el 4 a 0 de xut inapel·lable, a l'escaire, des de la banda esquerra de l'atac calafellenc. El cinquè gol de la nit el marcaria Javi Luna, en la seva reaparició en pista, després de setmanes lesionat. Javi Martínez i Javi Luna van muntar un contracop en combinació que va acabar amb una amagada al porter de Luna i fent passar la bola rasa, al primer pal del porter que esperava la passada al segon pal , "con una calidad de OK lliga, dejando asombrado al tendido", segons va declarar Luna.

El mateix Javi Luna serviria l'assitència a Ramon Ferré per a marcar el definitiu 6 a 0, rematant des del punt de penal i enviant la bola, novament, al travesser i tocant la xapa interior de la porteria.

Al final del partit, els veterans del Calafell van voler emular la fotografia del Barça, després del clàssic, on apareixien els companys que no havien jugat, en el mòbil del "capi" i alguns "gallumbos" de disseny. Bona manera d'acabar una nit de bones sensacions i bon joc.