dimarts, 28 de novembre del 2017

El líder abatut, a Calafell

C.P. Calafell - 6
C.P. Vilanova - 1

El Calafell derrota, contundentment, al líder de la categoria, el Vilanova, que encara no havia deixat escapar cap punt. Els vilanovins venien empatats a punts amb el Barça, al capdamunt de la classificació, després de vèncer en els quatre primers partits disputats.

En el conjunt vilanoví destacava la presencia d'Òscar Ruiz, fins fa poc jugador de l'OK lliga. En el conjunt calafellenc, Palau recuperava la titularitat, sota els pals. El "Capi", Joan Totosaus, es reincorporava a l'equip després d'una petita intervenció quirúrgica.

El primer gol trigava en arribar, ja que els dos equips havien sortit amb molt de respecte, intentant no cometre errors i aprofitar els de l'adversari. Però, en el minut nou, Javi Luna obre el marcador, amb una jugada individual, deixant ajagut al porter visitant, Edu.

Josep Maria Palau, MVP de la nit, salvava el gol de l'empat, en dues ocasions consecutives. El primer cop, a rematada de Juanjo Ferrer, a boca de gol, allargant una mà salvadora. Però, tornava a ser el Calafell qui marcava un nou gol, aquest materialitzat pel seu capità, Joan Totosaus, rematant un contracop de Javi Martínez, amb passada de la mort al segon pal.

Quan el Calafell estaba més animat en atac, el Vilanova escurçava distàncies, amb un gol, en el minut divuit de joc. No obstant, Javi Martínez falla un penal clar, en l'àrea vilanovina, quatre minuts més tard. Juanjo Ferrer protestava un gol que no havia entrat, ja que la bola havia anat al travesser. Amb aquest marcador ajustat s'acabava el primer temps.

En la segona meitat, festival ofensiu del conjunt local, igual que en el partit davant el Noia Freixenet. El 3 a 1 el feia Javi Luna, en el minut 36. Javi Martínez recupera la bola darrera la portería i fa la passada de la mort a Javi Luna que remata a plaer, en el segon pal.

Juanjo Ferrer protesta algunes accions arbitrals i els jugadors del Vilanova surten del partit, amb les protestes a l'àrbitre, en algunes faltes no xiulades. Però, és Javi Martínez qui marca el 4 a 1, en el minut 39, de falta directa, a l'escaire.

Josep Maria Palau continua immens sota els Pals i salva diverses accions d'atac d'Òscar Ruiz i els davanters vilanovins. En el minut 43, Javi Luna marca el 5 a 1, en una internada a l'àrea, des de la banda, ajustant ras, al segon pal i creuat.

A manca de cinc minuts, el Calafell demana temps mort, després d'algunes accions atacants del Vilanova, on la defensa havia quedat desdibuixada. À manca de tres minuts, Epi marca un golàs, en un contracop individual, amagant la bola i deixant estirat el porter vilanoví. Era el 6 a 1 definitiu.

No obstant, abans d'acabar, Òscar Ruiz disposa d'un penal per a escurçar distàncies. Palau atura molt bé i el remat és desviat per la defensa local. Amb aquest resultat de 6 a 1, acaba el partit, molt treballat i molt ben jugat pel Calafell.

Els jugadors vistants marxen de la pista, molestos amb l'actuació arbitral, però reconeixent que l'àrbitre no ha influit en el resultat. El Calafell s'havia mostrat clarament superior, tot i el bon equip que presentava el Vilanova.

Amb aquesta victòria, el conjunt calafellenc suma set punts i passa de la cinquena posició per la cua a la quarta posició de la classificació. També, es treu el mal regust de boca de la derrota per la mínima, soferta el passat divendres, a Mollet, on va estar a punt d'arrencar un empat.

Els vilanovins segueixen líders, empatats amb el Barça, a manca que l'equip blaugrana disputi el seu partit de la jornada. Però, tot i la derrota soferta, són un dels equips a tenir en compte per a disputar la Final Four d'enguany.

En canvi, el Calafell segueix sumant per a el·ludir el descens, clar objectiu de la temporada. La semana vinent, no hi ha competició. Però, passat el pont, venen dos partits importants pels verd-i-blancs, amb un desplaçament a Cerdanyola i la visita del Sant Cugat, recuperant el partit ajornat de la quarta jornada.