dimarts, 19 de desembre del 2017

Fort-Fell

C.P. Calafell - 10
P.H.C. Sant Cugat - 6

El Calafell ha convertit el Pavelló Joan Ortoll en el seu fortí inexpugnable, Fort-Fell, després d'una ratxa de tres partits consecutius, a casa, guanyant per golejada als seus rivals. El darrer a caure, ahir nit, va ser el Sant Cugat, que venia d'empatar amb el Barça (4-4), la semana pasada. Els calafellencs van tornar a fer una gran segona part, mantenint l'avantatge inicial i acabar golejant a un equip molt competitiu que, l'any anterior, havia superat en el campionat als calafellencs, proclamant-se campió del grup B de la Lliga Catalana de Veterans.

Després de dos minuts de tempteig, els dos equips van decidir canviar la bola. Això va portar sort al Calafell, ja que, en el minut tres de partit, Epi xuta, des de mitja pista, i la bola és desviada per la cama d'un jugador visitant, a gol. Un minut més tard, Javi Luna feia el segon, en una jugada individual.

Però, el Sant Cugat demostrava que era un equip temible amb un gol de contracop, culminat per Òscar Gonzàlez, molt hàbilment. Era el minut dotze quan Albert Barba marcava el gol de l'empat a dos i tornava a deixar les coses com estaven. Semblava que el Sant Cugat s'havia refet de l'ensurt inicial i recuperava la iniciativa en el joc.

L'àrbitre d'ahir, Alberto López Júnior, un àrbitre d'OK lliga, va xiular una falta directa clara que transformava Javi Martínez "Romario", després d'aprofitar el refús del porter. Era el minut disset i el Calafell es tornava a avançar en el marcador.

Just un minut més tard, el mateix Javi Martínez rematava el 4 a 2. Perín desaprofitava un penal. Semblava que, amb aquest marcador, s'arribaria al descans. Però, a manca de mig minut, Àlex tornava a escurçar distàncies, rematant un altre contracop del Sant Cugat.

Albert Barba empatava a quatre gols, en un llençament de penal inapel·lable. No obstant, el gol no hauria d'haver pujat al marcador, ja que un jugador del Sant Cugat s'havia avançat al llençament del seu company, clarament. L'àrbitre no ho va veure i el mateix Barba el va convencer de la validesa del gol. Després del partit, va reconèixer la il·legalitat de l'acció.

Però, un minut més tard, l'àrbitre xiula penal a favor del Calafell, després d'un cop d'estic a Javi Martínez, impedint el remat a gol, dins l'àrea visitant. El mateix Javi Martínez transformava el penal i tornava a donar avantatge al conjunt local, 5 a 4. En la jugada següent, però, l'àrbitre compensa a l'equip visitant i xiula una discutible falta directa. Albert Barba falla la falta i el Calafell aprofita el contracop per a marcar, a través d'Epi. Era el minut 35 i el Calafell guanyava 6 a 4.

No obstant, era el mateix Albert Barba qui marcaria el 6 a 5 i posava, de nou, al Sant Cugat dins el partit, un minut més tard. Epi, rematant al segon pal, després d'una passada de la mort de Javi Luna, culmina el 7 a 5. Però, Barba torna a marcar, en el minut trenta-nou, el 7 a 6, el seu quart gol de la nit.

És aquí quan el Calafell aconsegueix escapar-se en el marcador, amb un gol de Javi Luna, de xut ras, ajustat al pal. Era el minut quaranta-ú de joc. En el minut 45, Javi Martínez enganya al porter, qui esperava la pasada al segon pal, en un contracop. I, dos minuts més tard, el mateix Javi Martínez tancava el marcador amb el definitiu 10 a 6.

Tot i això, a manca d'un minut, el Calafell arriba a la desena falta. Òscar llença la falta pel Sant Cugat i atura molt bé Palau, sota els pals, en una nova gran actuació del porter local. No obstant, li donarem l'MVP del partit a Javi Martínez, pels seus cinc gols.

Gran victòria, doncs, dels veterans del C.P. Calafell que segueixen sorprenent en aquesta edició de la LCV i es posen en cinquè lloc de la classifiació, a un punt de les posicions per a disputar la Final Four, essent el segon equip més golejador del campionat, a un sol gol del F.C. Barcelona, amb quaranta-quatre gols.

El tercer temps va ser a Cal Marus, l'antic Bar l'Estrella, a la Plaça de Catalunya. Després de molts anys, el "Miguelillo" tornava a respirar ambient d'hoquei, amb l'estrena del nou propietari que va fer les delícies dels jugadors locals i visitants. Bones Festes de Nadal a tothom i a esperar que, en el 2018, continuï la ratxa!