divendres, 20 d’abril del 2018

Més lluny del descens

C.P. Calafell - 7
Cerdanyola C.H. - 3

La visita del Cerdanyola al pavelló Joan Ortoll va acabar amb una victòria important pel Calafell que s'allunya de la zona del descens. L'equip vallesà arribava amb el record de la derrota contundent (1-9), patida fa unes setmanes al seu pavelló. Però, tots dos equips sabien que el partit seria ben diferent i van sortir amb molt de respecte.

El Calafell va arrencar el partit amb un equip més defensiu de l'habitual, amb Epi i Ferré, a la davantera, i Cañi i Luna, a la defensa. A la porteria, Josep Maria Hernàndez, que va tenir una magnífica actuació.

Aquest cinc inicial va fer possible que el Calafell sortís més concentrat i no encaixés els habituals gols matiners, amb els què començava els partits darrerament. Però, també, va provocar que el conjunt local es cansés, donat que només tenia un canvi, en els primers deu minuts de partit.

Amb l'equip visitant més esgotat, Javi Martínez entrava en pista i aprofitava la seva habilitat tècnica per a marcar dos gols consecutius. El primer, fent una paret amb Epi. El segon, rematant al segon pal una assistència d'Epi, novament. Amb el 2 a 0, el Calafell prenia avantatge en el marcador, era el minut 12.

El Cerdanyola escurçava distàncies, 2 a 1, aprofitant un cert desconcert defensiu de l'equip local. Era el minut setze de joc. Però, abans del descans, novament, Javi Martínez marcava el tercer pel Calafell, rematant dins l'àrea. La bola va tocar en el cos del porter Bel, però va acabar entrant, mansament. Amb aquest marcador, els dos equips arribaven al descans.

El segon temps començava amb el 4 a 1 pel Calafell, novament, marcat per Javi Martínez "Romario". Miguel Ángel Perín feia el 5 a 1, culminant al primer pal una penetració dins l'àrea visitant i enganyant al porter Bel. Aquest marcador va fer relaxar el Calafell i tenir, novament, uns cinc minuts de desconcert defensiu que el Cerdanyola va saber aprofitar.

Els vallesans marcaven dos gols consecutius, en tres minuts, posant el 5 a 3 en el marcador. En aquell moment, un nou atac del Cerdanyola, acabava amb un booling xiulat per l'àrbitre, prèviament a que la bola entrés dins la porteria local. Els jugadors visitants van protestar l'acció, però va ser clar que l'àrbitre havia xiulat abans de que la bola entrés a la porteria.

Aquella jugada, quan faltaven quatre minuts, podria haver suposat una complicació pels locals, en el tram final del partit. Però, el Calafell va saber moure la bola i, aprofitant que el Cerdanyola es va obrir per a buscar l'empat, a la desesperada, va marcar dos gols més. El 6 a 3 el feia Javi Luna i el 7 a 3 definitiu el marcava Epi, en un contracop, ú contra ú amb Bel.

La victòria davant el Cerdanyola era molt important, ja que era un dels partits on el Calafell podia puntuar, en el què queda de temporada, i calia allunyar-se de la zona de descens. Després d'aquesta victòria, el Calafell suma 20 punts i es col·loca en vuitena posició. El Cerdanyola es queda cuer, amb vuit punts.